Στην εκτίμηση ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία επιμένει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην εκτίμηση ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία επιμένει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. 

 «Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας» γράφει σε νέο tweet του ο ιατροδικαστής. 

Οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε νωρίτερα στο Mega ο κ.Λέων ήταν οι εξής:

Advertisement
MEGA

 «Ακούγοντας τη διελεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και τις εύλογες αντιδράσεις μίας γυναίκας κατηγορούμενης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, μιλώντας για την Ίριδα. Έχουμε τον θάνατο της Ίριδας, του μωρού 6,5 μηνών, το οποίο καταλήγει στο σπίτι και δεν έχουμε παρέμβαση νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουμε επιβεβαιωμένα δημόσια ότι στον χώρο βρίσκονταν 2 άτομα και έχουμε εντονότατα ευρήματα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο. Είναι τόσο εκκωφαντικά τα ευρήματα για το δεύτερο παιδί και έτσι θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας, οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται. Στο δεύτερο παιδί έχουμε τέτοιες συνθήκες θανάτου που θα μας οδηγήσουν στους δράστες».

«Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, τα οποία ξεκαθάρισαν και την όποια αμφιβολία. Ακούσαμε μία θεράπουσα ιατρό του βρέφους η οποία εξέτασε το παιδί καρδιολογικά και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η παθολογοανατόμος μη βρίσκοντας κάτι απέδωσε λανθασμένα μία παθολογία. Έεχει ολοκληρωθεί ένας γενετικός έλεγχος και έχει αποκλειστεί το γονιδιακό ή γενετικό πρόβλημα. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα. Εκτός από το εύρημα στην καρδιά, έχουμε και το πνευμονικό οίδημα, έχουμε και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες προήλθαν από στέρηση οξυγόνου στην Ίριδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video