Την έντονη ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζονται στο νησί της Θάσου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας (Ι.Σ.Κ.) ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη άμεσων μέτρων και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την έντονη ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζονται στο νησί της Θάσου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας (Ι.Σ.Κ.) ζητώντας ταυτόχρονα τη λήψη άμεσων μέτρων και την αναστολή όλων των σχολικών μονάδων εκπαίδευσης.

Advertisement
 

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην οποία υπάγεται διοικητικά το νησί, εφιστά  την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού στη Θάσο.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 10/2/2021 διαπιστώνεται το ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στο νησί (50 ενεργά κρούσματα/100.000 πληθυσμό) που αφορά κυρίως μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Είναι επιτακτική ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση, «τόσο η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας ,όσο και η συχνή διενέργεια διαγνωστικών δοκιμασιών στα μέλη της μαθητικής κοινότητας».

Η πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα  μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σημειώνοντας ωστόσο ότι στο νησί υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Η ίδια τονίζει πως θα πρέπει να εξεταστεί αν πρόκειται για μεταλλάξεις του ιού υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ εύκολο η μετάδοση του ιού μέσα σε μια οικογένεια από τα παιδιά όταν αυτά είναι διαφορετικής ηλικίας και φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία.  

Η κ. Αντωνίου ζητάει από τους αρμόδιους σε περίπτωση αδυναμίας περιορισμού του ιού να υπάρξει αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο νησί.

Advertisement
Family Kitchen

Το ίδιο ζητάει κι ο δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, σημειώνοντας ότι  «με μοναδικό γνώμονα την προστασία του συνόλου της κοινότητας , ζητώ από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θάσο. Θεωρώ, ότι πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας και αποφυγής περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη Θάσο».

Την ίδια ώρα, μετά τα τεστ τα οποία έγιναν την Τετάρτη στον Πρίνο και συγκεκριμένα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, βρέθηκαν άλλοι έξι  μαθητές θετικοί στον ιό, τρεις σε κάθε σχολείο, καθώς και ένας γονέας. Τα κρούσματα αυτά  προστίθενται στα έξι της προηγούμενης ημέρας στο δημοτικό σχολείο του Πρίνου (τέσσερις  μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί), ενώ η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τις τάξεις του δημοτικού, να λαμβάνεται απόφαση για κλείσιμο και τμημάτων του γυμνασίου όπου εντοπίστηκαν κρούσματα.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου κλειστοί θα μείνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν στο νησί. 
 

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”