Η Ολυμπί είναι 23 ετών και ζούσε στη Γαλλία. Διατηρεί δημοφιλείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου την ακολουθούν πάνω από 250.000 χρήστες. Όμως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική ... Περισσότερα

«Θέλω να κάνω ευθανασία» - Η ιστορία της Ολυμπί

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η Ολυμπί είναι 23 ετών και ζούσε στη Γαλλία. Διατηρεί δημοφιλείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου την ακολουθούν πάνω από 250.000 χρήστες.

Όμως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική από όσα φαίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσφατα μίλησε για το πρόβλημα ψυχικής υγείας το οποίο αντιμετωπίζει.

«Tο τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα καταφύγω σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βέλγιο. Είμαι ήδη σε επαφή με τους γιατρούς».

Η Olympe πάσχει από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας. 40 διαφορετικές προσωπικότητες, μια πάθηση που την έχει οδηγήσει να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Είμαι πολύ κουρασμένη και δε λέω σε κανέναν ότι αυτή είναι η λύση. Είμαι εξαντλημένη».

Τώρα πια βρίσκεται στο Βέλγιο όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία νομικά επιτρέπεται όμως, όπως υποστηρίζει, δεν της επιτρέπουν να δώσει τέλος στη ζωή της λέγοντας ότι οι κλινικές δεν είναι διανομείς ευθανασίας.

«Δεν είναι μια συζήτηση. Είναι η ζωή μου. Είναι μια απόφαση που πήρα και ήταν δύσκολη να την πάρω».

Τι λέει ο γιατρός της

Ο γιατρός στον οποίο έχει απευθυνθεί είναι ο Ίβ ντε Λοχτ ο οποίος έχει κάνει 100 ευθανασίες σε ασθενείς.

Advertisement
Family Kitchen

«Δεν το αποκαλώ θάνατο για τον ασθενή, δίνω τέλος στην αγωνία του, στο βάσανό του. Φροντίζω για κάθε τελευταία λεπτομέρεια αλλά δε θεωρώ ότι τον σκοτώνω».

Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην «Parisien», ο γιατρός που φέρεται να είχε προσεγγίσει η Olympe, απέρριψε τους ισχυρισμούς της λέγοντας ότι οι συζητήσεις τους δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο στάδιο.

«Δεν έχω δει ακόμα τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα mails που μου έχει στείλει. Μπορούμε να κάνουμε ευθανασία σε νεαρά άτομα, αλλά χρειάζονται πιστοποιητικά ή ιατρικά έγγραφα από την ψυχιατρική γνωμάτευση που να πιστοποιούν ότι παρόλες τις θεραπείες, είναι αδύνατο να θεραπευτεί. Θα είναι για την ίδια ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».

Η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει πολλούς μήνες ή και χρόνια μέχρι κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

«Η ζωή μου δεν είναι μια ταινία, η ζωή μου δεν είναι μια σειρά στο Netflix. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τέλος. Δεν μπορούμε να συζητάμε για το πώς θα τελειώσει. Δεν είναι ανθρώπινο να κάνεις κάτι τέτοιο».

Θέμα παγκόσμιου διχασμού

Η είδηση έρχεται μετά τον αμφιλεγόμενο θάνατο μιας 23χρονης που έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της στο Βέλγιο το 2022. Η επίσης 23χρονη Shanti De Corte είχε επικαλεστεί αφόρητη ψυχική δυσφορία καθώς είχε τραυματιστεί ψυχικά ως μάρτυρας της επίθεσης ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2016.

Όπως υποστήριξε δεν κατάφερε να ξεπεράσει όσα αντίκρισε με τα μάτια της. Παρά τις συνεδρίες και τη φαρμακευτική αγωγή, επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της τον Μάιο του 2022.

πηγή MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video