Το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και η πρώτη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και η πρώτη παραλαβή εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Οι εμβολιασμοί, πρόσθεσε, θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας. Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στα ραντεβού πρώτης δόσης έτσι ώστε σε διάστημα λίγων ημερών τα ραντεβού αυτά να προγραμματίζονται.

Σήμερα είναι δεσμευμένα από την Πέμπτη έως και την Κυριακή περισσότερα από 75.000 ραντεβού που θα αρχίσουν σταδιακά να απελευθερώνονται από αύριο το βράδυ.

Πορεία των εμβολιασμών

Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 15.040.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.153.000 πολίτες, δηλαδή το 68,1% του γενικού πληθυσμού και 77,8% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 71% του γενικού πληθυσμού και 82,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.700.000 πολίτες, δηλαδή το 63,8% του γενικού πληθυσμού και το 73,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 67,5% του γενικού πληθυσμού και 77,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περισσότερα από 60.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 34.500 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 25.400 πολίτες, κυρίως από κινητές μονάδες των Κέντρων Υγείας.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 296 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως και 26 πολυιατρεία και μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 12.630 εμβολιασμοί εκ των οποίων 5.238 στα ιατρεία και 7.392 εμβολιασμοί κατ οίκον.

Advertisement
ktimatologio

Στοιχεία για την αναμνηστική δόση

Οι δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης είναι 5.730.960, ποσοστό 85,7%, επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν πραγματοποιηθεί 1.710.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 30% των δικαιούχων και 1.282.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 22,4%. Οπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, στους άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 73,5%, ενώ κάτω των 60 ετών το 37,3%.

Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 72%. Στην ηλικιακή ομάδα, 80-84, το 80%, στους 75-79, το 82%, στους 70-74, το 76%, στους 65-69, το 69,4% και στους 60-64, το 66,7%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για την τρίτη δόση έχουν κλειστεί περισσότερα από 650.000 ραντεβού.

Ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ αναφέρθηκε τέλος στις αλλάγες που έχουν γίνει, όπως στο εμβόλιο της Pfizer, το οποίο από τις 5 ημέρες που θα μπορούσε να διατηρηθεί σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς, αυτή τι στιγμή διατηρείται σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς για ένα μήνα, και έχει παραταθεί η ημερομηνία λήξης του εμβολίου από τους 6 μήνες στους 9 μήνες. Παραμένει όμως, όπως είπε, το επιχειρησιακό και διαχειριστικό πρόβλημα των πολλαπλών δόσεων, το οποίο ισχύει και για τα παιδιατρικά. Σημείωσε ότι από ένα φιαλίδιο έχουμε 10 δόσεις εμβολίου, οι οποίες θα πρέπει να καταναλωθούν εντός 12 ωρών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών - video

09/03/26 9:32 μμ

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών – video

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Προτεραιότητα η προστασία των νοικοκυριών και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας»

09/03/26 9:25 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Προτεραιότητα η προστασία των νοικοκυριών και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας»

ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ: Γέφυρες Συνεργασίας για τη Μετανάστευση και τη Συνύπαρξη στις Σέρρες

09/03/26 9:12 μμ

ΕΚ ΣΕΡΡΩΝ: Γέφυρες Συνεργασίας για τη Μετανάστευση και τη Συνύπαρξη στις Σέρρες

«Θέτοντας Όρια: Η Πρόληψη ως Αντίδοτο στην Ανήλικη Παραβατικότητα» - Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Νιγρίτα Σερρών

09/03/26 9:03 μμ

«Θέτοντας Όρια: Η Πρόληψη ως Αντίδοτο στην Ανήλικη Παραβατικότητα» – Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Νιγρίτα Σερρών

38η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

09/03/26 8:58 μμ

38η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Συγκροτημένη πρωτοβουλία των φορέων των Σερρών για το ζήτημα των διοδίων – Κατάθεση κοινού αιτήματος διαλόγου από Επιμελητήριο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

09/03/26 8:50 μμ

Συγκροτημένη πρωτοβουλία των φορέων των Σερρών για το ζήτημα των διοδίων – Κατάθεση κοινού αιτήματος διαλόγου από Επιμελητήριο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Χατζηβασιλείου: Ιστορική η συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Χριστοδουλίδη στην Κύπρο – Η Ελλάδα χτίζει τόξο ασφαλείας

09/03/26 8:45 μμ

Χατζηβασιλείου: Ιστορική η συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Χριστοδουλίδη στην Κύπρο – Η Ελλάδα χτίζει τόξο ασφαλείας

Δισπηλιό Καστοριάς: Το προϊστορικό χωριό των 7.500 ετών που κρύβει ένα άλυτο μυστήριο, δείτε βίντεο

09/03/26 8:33 μμ

Δισπηλιό Καστοριάς: Το προϊστορικό χωριό των 7.500 ετών που κρύβει ένα άλυτο μυστήριο, δείτε βίντεο

Ανησυχία της FIFPRO για την ασφάλεια της εθνικής γυναικών του Ιράν

09/03/26 12:24 μμ

Ανησυχία της FIFPRO για την ασφάλεια της εθνικής γυναικών του Ιράν

ΕΣΕΕ: Η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή απειλεί το διεθνές εμπόριο και ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις

09/03/26 12:20 μμ

ΕΣΕΕ: Η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή απειλεί το διεθνές εμπόριο και ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις

Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ - Νέα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν

09/03/26 12:20 μμ

Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ – Νέα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν

Οι «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» επιστρέφουν στο ΝΟΗΣΙΣ - 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Βραβείων

09/03/26 11:23 πμ

Οι «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» επιστρέφουν στο ΝΟΗΣΙΣ – 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Βραβείων