Σήμερα θα γίνει η κηδεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πανεπιστημιακού, Θεόδωρου Κατσανέβα, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια επιθυμεί να προστατεύσει, πάσει θυσία ανθρώπους από τη μετάδοση του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πανεπιστημιακού, Θεόδωρου Κατσανέβα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένεια επιθυμεί να προστατεύσει, πάσει θυσία ανθρώπους από τη μετάδοση του κορονοϊού, από τον οποίο ο εκλιπών νικήθηκε.

Ο Θόδωρος Κατσανέβας, ποντιακής καταγωγής, είχε αφοσιωθεί στην ιδέα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

“Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου, τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται Κομνηνοί, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στον καταλυτικό ρόλο που έδωσε ο εκλιπών για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του, Κωστής.

Γίνονται από τον «Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί» οργανωμένες δράσεις με καταγραφή μαρτυριών, ιστορική τεκμηρίωση και ενέργειες προς στη Διεθνή Κοινότητα, σε αυτόν τον τομέα.

 
Ο Θεόδωρος Κατσανέβας διεγνώσθη με κορονοϊό από τη Δευτέρα 19 Απριλίου και παρέμενε σε απομόνωση στο σπίτι με ήπια συμπτώματα. Ανέφερε ότι ήταν άτυχος γιατί είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση Pfizer κατά του κορονοϊού στις 14 Απριλίου αλλά εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 18 Απριλίου, παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε και έτσι το εμβόλιο δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει τα απαραίτητα αντισώματα, όπως έγραφε στο τελευταίο του μήνυμα. Επίσης, εξέφραζε την αισιοδοξία του και προέτρεπε όλους να κάνουν εμβόλιο και τεστ. “Πέρα από όλα αυτά, οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και να χαμογελάμε στο μέλλον, με την ελπίδα ότι το χαμόγελο αυτό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολλές φορές, μπορεί να επιστρέψει πίσω σε εμάς” έκλεινε την ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κατσανέβα
“Θετικός στοn Covid -19

Θέλω να ενημερώσω τους φίλους μου ότι, από την Δευτέρα 19 Απριλίου έχω διαγνωστεί με Covid-19 και παραμένω σε απομόνωση στο σπίτι με ήπια συμπτώματα. Δεν σταμάτησα να εργάζομαι αλλά με χαλαρότερους ρυθμούς. Την Τρίτη 20/4 το πρωί 11 μμ. και 6-8 μμ. τo απόγευμα όπως κάθε Τρίτη, συμμετείχα στο τακτικό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού που έχω την ευθύνη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εισηγητή αυτή τη φορά τον διαπρεπή καθηγητή ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου μας και φίλο Λεωνίδα Χυτήρη.

Advertisement
MEGA

Η ατυχία είναι ότι έκανα το εμβόλιο της Pfizer την περασμένη Τετάρτη 14 Απριλίου, αλλά προφανώς μέχρι την Κυριακή 18/4 που παρουσίασα τα πρώτα συμπτώματα, με πρόλαβε ο κορονοϊός αμέσως μετά, από άγνωστη αιτία, παρ’ όλες τις προφυλάξεις που έπαιρνα. Έτσι το εμβόλιο δεν πρόφτασε να δημιουργήσει τα απαραίτητα αντισώματα, αν και ίσως βοηθήσει στην ήπια αντιμετώπισή του στο τωρινό διάστημα.

Είμαι αισιόδοξος και αυτό συνιστώ σε όλες και όλους, με την παραίνεση να κάνουν όλοι το εμβόλιο και τα τεστ. Οι όποιες ελαχιστότατα πιθανές παρενέργειες από εμβόλια, είναι ασυγκρίτως ελάχιστες σε σχέση με τους κινδύνους της μάστιγας του Covid. Και το λέω εγώ από παράδοση αντισυστημικός, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την πανδημία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες πλουτίζουν. Αυτό είναι το λιγότερο αναγκαίο κακό, σε μια εποχή που πολύ πλουτίζουν με μύριους όσους τρόπους και η χώρα μας υποφέρει από πολλές κυρίως οικονομικές πληγές. Εκεί, όπως και στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό, βρίσκεται το κύριο πρόβλημά μας και εκεί πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή και την εθνική μας εγρήγορση.

Πέρα από όλα αυτά, οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και να χαμογελάμε στο μέλλον, με την ελπίδα ότι το χαμόγελο αυτό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολλές φορές, μπορεί να επιστρέψει πίσω σε εμάς.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέδριο για την παιδική αθωότητα: Εγρήγορση και πρόληψη για να προστατευτούν τα παιδιά

19/01/26 2:36 πμ

Συνέδριο για την παιδική αθωότητα: Εγρήγορση και πρόληψη για να προστατευτούν τα παιδιά

Νέα υπόθεση για την αυξανόμενη επιτάχυνση του Σύμπαντος αμφισβητεί τη θεωρία της σκοτεινής ενέργειας

19/01/26 2:35 πμ

Νέα υπόθεση για την αυξανόμενη επιτάχυνση του Σύμπαντος αμφισβητεί τη θεωρία της σκοτεινής ενέργειας

ΕΑΠ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2026, έως τις 23 Ιανουαρίου

19/01/26 2:34 πμ

ΕΑΠ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2026, έως τις 23 Ιανουαρίου

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες

19/01/26 2:32 πμ

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες

Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

19/01/26 2:31 πμ

Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

Δ. Κουτσούμπας: Η πολιτική της άρχουσας καπιταλιστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της, εναντιώνεται και υπονομεύει συστηματικά το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής διεκδίκησης και πάλης με νου, καρδιά και οργανωτή το ΚΚΕ

19/01/26 2:18 πμ

Δ. Κουτσούμπας: Η πολιτική της καπιταλιστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της, εναντιώνεται και υπονομεύει το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής διεκδίκησης

19/01/26 2:22 πμ

Συνταγή για βελούδινο κέικ καρότου – Η γεμάτη και πλούσια γεύση του θα σας εκπλήξει

Κατερίνα Βρανά: Η παρουσίαση της Eurovision είναι όνειρο ζωής

19/01/26 2:21 πμ

Κατερίνα Βρανά: Η παρουσίαση της Eurovision είναι όνειρο ζωής

Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ για τους «8» του European Cup

19/01/26 2:20 πμ

Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ για τους «8» του European Cup

Το Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

19/01/26 2:19 πμ

Το Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους

19/01/26 2:16 πμ

Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους

Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού

19/01/26 2:15 πμ

Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού