1.- Η σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  2.- στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» – στρατηγική για τη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

1.- Η σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

Advertisement
 

2.- στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» – στρατηγική για τη βιοποικιλότητα

3.- διαχείριση των κινδύνων στη Γεωργία,  και υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικής αναφορικά με την κλιματικά «Ευφυή Γεωργία

4.- πόροι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους Έλληνες αγρότες

5.-μήνυμα για την επέτειο του  Πολυτεχνείου 

6.- στήριξη όλων όσων   δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, ιατρών ,νοσηλευτών , παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό,  Σωμάτων  Ασφαλείας,  Πολιτική προστασία

 

Θα ήθελα, πριν αναφερθώ στις Συμφωνίες που ψηφίζουμε , να πω ότι σήμερα είναι η 47η επέτειος του Πολυτεχνείου, η οποία γιορτάζεται με ένα διαφορετικό τρόπο, που δεν αλλοιώνει το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Με λιτό και συμβολικό τρόπο τιμούμε φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου σε συνθήκες πανδημίας, που υπαγορεύεται ασφαλώς από τους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο.

Αυτό, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία και πηγάζει μέσα από την ψυχή μας είναι ότι η γιορτή του Πολυτεχνείου πρέπει να μας ενώνει. Αυτοί που τότε όρθωσαν το ανάστημά τους και έγιναν μια γροθιά, προσδοκώντας την αποκατάσταση της δημοκρατίας, την ελεύθερη έκφραση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες ζουν πάντα μέσα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας. Μας εμπνέουν και μας ενδυναμώνουν τα ιδεώδη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και μας καθοδηγούν, ώστε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά, διαφυλάττοντάς τα  ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Μην ξεχνάμε, όμως, σήμερα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, ότι οφείλουμε να δείξουμε μια πιο υπεύθυνη στάση και να στηρίξουμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό,  τα Σώματα Ασφαλείας, την Πολιτική προστασία, που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα για να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Advertisement
ΔΕΗ

 Η σύναψη της Συμφωνίας μεταξύ της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκπλήρωση του στρατηγικού σχεδίου για την αγροτική πολιτική, καθώς και στην προετοιμασία της χώρας, ώστε να συμβάλει στην Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» αλλά και στη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα, έχει ως στόχο την υποστήριξη και συμβουλευτική συνδρομή της τράπεζας.

Επιδιώκεται παράλληλα η δημιουργία ενός πλαισίου για τη διαχείριση των κινδύνων στη Γεωργία, αλλά και για την υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικής αναφορικά με την κλιματικά «Ευφυή Γεωργία».

Ειδικά ο σχεδιασμός για κλιματικά έξυπνες επενδύσεις στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη της κλιματικά Έξυπνης Γεωργίας, τη διαχείριση κινδύνων στη Γεωργία και η γεωργική ασφάλιση και η αναλογιστική ανάλυση θα διασφαλίσουν ένα πλαίσιο ορθής διαχείρισης και κατεύθυνσης της Αγροτικής Πολιτικής.

 Οι πόροι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους Έλληνες αγρότες, για τη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου μέσα από τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη που θα διασφαλίσουν δυνατότητες παραμονής του πληθυσμού στην Περιφέρεια, μαζί με τους πόρους των 31 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελούν μια διπλή ευκαιρία για να μεταμορφώσουμε  την πατρίδα μας, με ένα νέο σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο.

 Το τεράστιο αυτό οικονομικό πακέτο θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να κάνει ένα ποιοτικό άλμα ανάπτυξης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταε κβο ντο - Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

18/11/25 1:09 πμ

Ταε κβο ντο – Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

Δ.Πολυμέρης: "Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό" - video

18/11/25 12:57 πμ

Δ.Πολυμέρης: “Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό” – video

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ - video

18/11/25 12:48 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ – video

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών - video

18/11/25 12:31 πμ

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών – video

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025  

18/11/25 12:19 πμ

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025  

O Όμιλος NAFTOGAZ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων Φυσικού Αερίου για τον χειμώνα 2025–2026

18/11/25 12:14 πμ

O Όμιλος NAFTOGAZ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων Φυσικού Αερίου για τον χειμώνα 2025–2026

Σταύρος Παπασταύρου: «Για κάποιους ήμασταν ο ‘’δεδομένος’’ σύμμαχος, αλλά εξελιχθήκαμε σε σταθερό, αξιόπιστο και, τελικά, αποτελεσματικό σύμμαχο των ΗΠΑ»

18/11/25 12:11 πμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Για κάποιους ήμασταν ο ‘’δεδομένος’’ σύμμαχος, αλλά εξελιχθήκαμε σε σταθερό, αξιόπιστο και, τελικά, αποτελεσματικό σύμμαχο των ΗΠΑ»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Νοεμβρίου

18/11/25 12:07 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Νοεμβρίου

Νοσοκομείο Σερρών: Επαναλειτουργία Ραντεβού Εξωτερικών Θεραπειών Συνεδριών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας

18/11/25 12:04 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Επαναλειτουργία Ραντεβού Εξωτερικών Θεραπειών Συνεδριών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

17/11/25 11:49 μμ

Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

17/11/25 11:47 μμ

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη

17/11/25 11:47 μμ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη