Παρέμβαση στις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis κάνει με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Παρέμβαση στις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis κάνει με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία», που στόχο έχει «όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα» κατηγορώντας για υποκρισία την κυβέρνηση και όσους άλλους τον έστησαν στον τοίχο για όσα είπε περί αρμών της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί και την πρόθεση του κόμματος να «καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω από όλα στον Ελληνικό λαό».

Ωμή παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων μεταξύ των εξουσιών

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.»

Advertisement
MEGA

» Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω από όλα στον ελληνικό λαό.»

» Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμαρά, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν»

» . Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης».

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο

12/01/26 8:53 πμ

Σέρρες: Ανακοίνωση του νέου συνήγορου υπεράσπισης του 16χρονου Μανώλη Βονικάκη

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

12/01/26 8:30 πμ

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

12/01/26 8:25 πμ

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

12/01/26 8:18 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη – Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα - Πού θα χιονίσει

12/01/26 8:14 πμ

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της