Δύο υπάλληλοι του ΟΑΣΘ καταδικάστηκαν σε 3μηνη φυλάκιση, με αναστολή, ο καθένας, επειδή έπαιρναν αναρρωτικές άδειες, προσκομίζοντας ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.  Το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για ηθική ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη δύο υπαλλήλων του ΟΑΣΘ για πλασματικές αναρρωτικές άδειες

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δύο υπάλληλοι του ΟΑΣΘ καταδικάστηκαν σε 3μηνη φυλάκιση, με αναστολή, ο καθένας, επειδή έπαιρναν αναρρωτικές άδειες, προσκομίζοντας ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις. 

Advertisement
 

Το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για ηθική αυτουργία σε ψευδή ιατρική πιστοποίηση, κατ’ εξακολούθηση, με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερο σύννομο βίο και μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά). Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, με την ποινή να είναι μειωμένη κατά 5 μήνες σε σχέση με το πρώτο δικαστήριο. 

Τότε είχε καταδικαστεί κι ένας ιδιώτης γιατρός για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, αλλά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την έφεσή του. Οι ασθένειες για τις οποίες υπέγραφε ψευδώς, κατά το κατηγορητήριο, αφορούσαν, ανάλογα με την περίπτωση, γαστρεντερίτιδα, γρίπη, βρογχίτιδα κ.ά. και γι’ αυτό το λόγο οι “ασθενείς” του έχριζαν ολιγοήμερη νοσηλεία στο σπίτι.

Advertisement
MEGA

Οι πράξεις αφορούσαν την περίοδο 2017-18, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας την οποία προκάλεσαν καταγγελίες για πλασματικές αναρρωτικές άδειες στους κόλπους των εργαζομένων του Οργανισμού. 

Advertisement
ΔΕΗ

Οι δύο καταδικασθέντες οδηγοί του ΟΑΣΘ στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι αναφερόμενες στα ιατρικά έγγραφα ασθένειες ήταν πραγματικές. Μετά την τελεσίδικη καταδίκη τους προτίθενται να προσφύγουν στον ‘Αρειο Πάγο, όπως ανέφεραν οι συνήγοροί τους.  

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ