Με ισόβια δεσμά, κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 690.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 70χρονος γιατρός που κάθισε στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» πολυμελούς κυκλώματος, το ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ισόβια και πρόστιμο 690.000 ευρώ στον γιατρό για τα φορτία κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες

Epilogestv

Epilogestv

Με ισόβια δεσμά, κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 690.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 70χρονος γιατρός που κάθισε στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» πολυμελούς κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε κοκαΐνη από την Λατινική Αμερική σε μεγάλα φορτία εξάγοντάς τα στην Ευρώπη, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες.

Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο επέβαλε σε άλλα εννέα πρόσωπα πρόσκαιρες ποινές από 4,5 έτη έως 21 έτη και χρηματικές ποινές έως 518.000 ευρώ. Αντίθετα, αθωωτική ήταν η ετυμηγορία των δικαστών για τέσσερις κατηγορούμενους και μεταξύ αυτών για τον γιο του γιατρού και την πρώην νύφη του, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2023, όταν, ύστερα από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Περισσότερα φορτία αποδόθηκαν στο ίδιο κύκλωμα.

Άλλα δύο φορτία με κοκαΐνη κατασχέθηκαν

Στο ίδιο κύκλωμα αποδόθηκαν ακόμη δύο φορτία κοκαΐνης – συνολικά 160 κιλών – που κατασχέθηκαν έναν μήνα αργότερα, πάλι στη Θεσσαλονίκη που λειτουργεί ως κόμβος για τα Βαλκάνια και σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Επίσης μεγάλες ποσότητες της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, που είτε εντοπίστηκαν στο εξωτερικό, είτε επρόκειτο να διακινηθούν χρεώθηκαν επίσης στο ίδιο κύκλωμα, όπως προέκυψε από την αστυνομική παρακολούθηση και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Συνολικά, το κύκλωμα φαίνεται πως βρισκόταν πίσω από μεταφορές κοκαϊνης συνολικού βάρους άνω των 700 κιλών, σύμφωνα με τη δικογραφία. Τα παράνομα φορτία που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη – όπου έφτασαν μέσω του λιμένα της πόλης – εμφανίζονταν να έχει ως παραλήπτη μία εταιρία με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό των κοιλοδοκών που στηρίζουν τα κοντέινερ και επρόκειτο να διακινηθούν στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μπανάνες, τα θαλασσινά και ο καφές είναι από τα πιο κοινά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Είχε παρελθόν για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων

Ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος», που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων, στην απολογία του ομολόγησε μέρος των πράξεών του.

Advertisement
MEGA

Ανέφερε ότι παρείχε υπηρεσίες σε καρτέλ που εισήγαγαν φορτία κοκαΐνης τα οποία είχε αναλάβει να εξάγει έναντι χρηματικής αμοιβής και με τη συνδρομή συγκατηγορουμένων του, από τις κρύπτες των κοντέινερ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επειδή κάποιες φορές δεν έπαιρνε το ποσό που είχε συμφωνήσει, οι αποστολείς του έδιναν ως αμοιβή ποσότητες κοκαΐνης. Αρνήθηκε δε, ότι έχει σχέση με τις μεγάλες ποσότητες, τονίζοντας ότι αυτές πήγαιναν αλλού.

πηγή thestival.gr

φωτο: Intime


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα