Μήνυμα υπέρ της έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού έστειλε το Τμήμα Μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην εκπνοή του Οκτωβρίου, μήνα ευαισθητοποίησης για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος όταν η διάγνωση γίνεται σε αρχικά στάδια

Epiloges Press

Epiloges Press

Μήνυμα υπέρ της έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού έστειλε το Τμήμα Μαστού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην εκπνοή του Οκτωβρίου, μήνα ευαισθητοποίησης για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Σε ειδικό σταντ, στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, εξειδικευμένο προσωπικό ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, την αυτοεξέταση και τον τακτικό ιατρικό έλεγχο.

Advertisement
 

«Το σύνθημα είναι ότι μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού. Όταν η διάγνωση γίνεται στα αρχικά στάδια, τότε είναι ιάσιμος. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι καλό να ξεκινά στην ηλικία των 30. Οι προδιαθεσικοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, αυξάνονται και φαίνεται πως ο καρκίνος αφορά πλέον και νεότερες σε ηλικία γυναίκες», τόνισε η επιμελήτρια Α΄ στο Τμήμα Μαστού Χαρίκλεια Μαυρίδου.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού Τριάδα Μαλκότση ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα μιας 48χρονης ασθενούς η οποία πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού έγκαιρα, καθώς παρακολουθούνταν συστηματικά στο Νοσοκομείο με προληπτικές εξετάσεις, γεγονός που της εξασφαλίζει μια καλή έκβαση και θεραπεία.

Ο διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος Χρήστος Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου διαθέτει τα μέσα και τις ειδικότητες για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, καθώς και για τη διαχείριση των περιστατικών ώστε να έχουν οι ασθενείς περισσότερες πιθανότητες ίασης και καλύτερη θεραπεία, γεγονός στο οποίο συμβάλουν η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κυκλοφορία νέων φαρμάκων.

Ο διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Γρηγόρης Γκριμπίζης σημείωσε ότι οι γυναίκες, από νεαρή πλέον ηλικία, οφείλουν να κάνουν προληπτικό έλεγχο και να συζητούν με τον γυναικολόγο τους κάθε αλλαγή ή ανησυχία σχετικά με τον μαστό για να παραπέμπονται έγκαιρα καταλλήλως.

«Η πρόληψη είναι τόσο σημαντική και αφορά όλες τις γυναίκες. Απλές εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελούμε, μπορούν να σώσουν ζωές», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας.

Advertisement

Το Τμήμα Μαστού, από το 2009, υλοποίει πρόγραμμα πρόληψης, σε συνεργασία με συλλόγους γυναικών από αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Την εκδήλωση υποστήριξε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ενεργή Μάχη» - Τι περιλαμβάνει

23/12/25 10:01 μμ

Νομοσχέδιο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ενεργή Μάχη» – Τι περιλαμβάνει

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ

23/12/25 9:54 μμ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ

Τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα Ενοριακά Συσσίτια και τις Τράπεζες Τροφίμων των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης

23/12/25 9:50 μμ

Τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα Ενοριακά Συσσίτια και τις Τράπεζες Τροφίμων των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης

Πτώση ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ στα Ιλίσια - Ένας σοβαρά τραυματίας

23/12/25 9:44 μμ

Πτώση ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ στα Ιλίσια – Ένας σοβαρά τραυματίας

Δωρεά 10.000 ευρώ στον Σύλλογο ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

23/12/25 9:41 μμ

Δωρεά 10.000 ευρώ στον Σύλλογο ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

23/12/25 9:35 μμ

Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

23/12/25 9:23 μμ

Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

Συνέντευξη με ένα ξωτικό από τη Θεσσαλονίκη που σκορπά τη μαγεία των Χριστουγέννων

23/12/25 9:13 μμ

Συνέντευξη με ένα ξωτικό από τη Θεσσαλονίκη που σκορπά τη μαγεία των Χριστουγέννων

Δήμος Σερρών: Αλλαγές στο πρόγραμμα καθαριότητας ενόψει Χριστουγέννων - video

23/12/25 8:19 μμ

Δήμος Σερρών: Αλλαγές στο πρόγραμμα καθαριότητας ενόψει Χριστουγέννων – video

To “Piraeus Startup Accelerator” συνεχίζεται για 2η χρονιά και επεκτείνεται και στη Θράκη

23/12/25 8:11 μμ

To “Piraeus Startup Accelerator” συνεχίζεται για 2η χρονιά και επεκτείνεται και στη Θράκη

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο από τους μαθητέςτου Μουσικού Σχολείου και τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών

23/12/25 8:08 μμ

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο από τους μαθητέςτου Μουσικού Σχολείου και τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου: "Κανένας μόνος του τις Άγιες Ημέρες - Δωρεά τροφίμων στην κοινωνική κουζίνα - video

23/12/25 8:08 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: “Κανένας μόνος του τις Άγιες Ημέρες – Δωρεά τροφίμων στην κοινωνική κουζίνα – video