Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται το επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» έναν 62χρονο που διαπληκτίστηκε με δημοτικούς αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη, επειδή του «έκοψαν» κλήση για παράνομη στάθμευση, ενώ αποχωρώντας από το σημείο κατηγορείται ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται το επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» έναν 62χρονο που διαπληκτίστηκε με δημοτικούς αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη, επειδή του «έκοψαν» κλήση για παράνομη στάθμευση, ενώ αποχωρώντας από το σημείο κατηγορείται ότι πάτησε με το όχημά του έναν εκ των παριστάμενων δημοτικών αστυνομικών, με συνέπεια να τον τραυματίσει ελαφρώς.

Ο 62χρονος συνελήφθη κατόπιν έγκλησης που υποβλήθηκε εις βάρος του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τού απήγγειλε κατηγορίες, ορίζοντας ρητή δικάσιμο -ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης- για τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου τρεις υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, πραγματοποιούσαν ελέγχους για παράνομη στάθμευση οχημάτων. Μεταξύ των οχημάτων στα οποία βεβαιώθηκαν πρόστιμα ήταν αυτό του 62χρονου. Ο τελευταίος εμφανίσθηκε λίγη ώρα αφότου «κόπηκε» η κλήση, διαμαρτυρόμενος στους τρεις δημοτικούς αστυνομικούς γιατί δεν περίμεναν να έρθουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να τα απομακρύνουν πριν τα «γράψουν».

«Πάρε την κλήση και πήγαινε να τη σβήσεις»

Η δημοτική αστυνομικός που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, όπως κατέθεσε η ίδια στην Αστυνομία, τού είπε ότι «δεν είμαστε ποχρεωμένοι να ειδοποιούμε πριν βεβαιώσουμε παραβάσεις».

Τότε ο 62χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, ζήτησε από την 51 ετών υπάλληλο να πάρει την κλήση και να πάει να τη σβήσει. «Προσπάθησε να τη βάλει μέσα στο μπουφάν μου ή να τη στερεώσει στη δίκυκλη μηχανή της Υπηρεσίας μας», ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπάλληλος, καλώντας τον οδηγό να απευθυνθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβάλει γραπτώς ένσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια ο 62χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, εξυβρίζοντάς την και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες εναντίον της, ενώ φεύγοντας από το σημείο «έπεσε εσκεμμένα πάνω στο συνάδελφό μου, τον πάτησε με τη ρόδα του αυτοκινήτου στο δεξί πόδι και τον τραυμάτισε».

Advertisement
MEGA

Τι υποστηρίζει ο 62χρονος

Τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο παρουσίασε, από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος οδηγός, καταθέτοντας στην Αστυνομία. Κατά πληροφορίες, χαρακτήρισε ψευδή τα περί εξύβρισης και άσεμνων χειρονομιών, όπως επίσης ότι πάτησε το πόδι του δημοτικού αστυνομικού, τονίζοντας πως ουδέποτε έπραξε κάτι τέτοιο.

Ανέφερε δε, ότι επειδή πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας επιχείρησε -όπως είπε- για λόγους ανωτέρας βίας να φύγει, καταγγέλλοντας τον δημοτικό αστυνομικό (τον οποίο κατηγορείται ότι πάτησε) πως τον εμπόδισε διά της βίας και τού μίλησε απαξιωτικά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή