Με την εξέταση μαρτύρων ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, που έπεσε θύμα της ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου – “Μας τον έφεραν πίσω μέσα σε ένα φέρετρο”

Epiloges Press

Epiloges Press

Με την εξέταση μαρτύρων ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτοι στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι γονείς του 24χρονου Κύπριου. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν δεν μας αρέσει το χρώμα μιας μπλούζας πρέπει να κυνηγάμε κάποιον στον δρόμο» ανέφερε ο πατέρας του, τονίζοντας ότι οι δράστες ήθελαν να κάνουν κακό στο παιδί του. Όπως εξήγησε, ο Νάσος είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη από την Πάφο της Κύπρου για επαγγελματικές δουλειές και συνδύασε την παραμονή του στην πόλη με την παρακολούθηση ενός αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

«Δυστυχώς μάς τον έφεραν πίσω μέσα σε ένα φέρετρο επειδή κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη» κατέθεσε ο πατέρας του άτυχου νέου. Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του γιου του είπε ότι υπήρξε πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής στην Πάφο και ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στο γήπεδο. «Ποτέ δεν δεχθήκαμε παράπονο για τον ακέραιο χαρακτήρα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ζωή πλέον» είπε, στη σύντομη κατάθεσή της η μητέρα του 24χρονου και διερωτήθηκε «γιατί να το κάνουν αυτό στο παιδί μου, χωρίς λόγο».

Η θέση της υπεράσπισης

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν δύο νεαροί, στους οποίους πρωτόδικα επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, στον καθένα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους (ο άλλος εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο) και στην αρχική του τοποθέτηση -διά των συνηγόρων του- αρνήθηκε την εμπλοκή του στο συμβάν.

Advertisement
MEGA

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ήταν 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος, με τους φίλους τους, επέστρεφαν από το γήπεδο της Τούμπας, όπου παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η παρέα των νεαρών Κυπρίων δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, που σύμφωνα με τα θύματα κρατούσαν σιδερολοστό, σιδερογροθιά και ξύλα.

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ο 24χρονος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου, αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις 4 Μαΐου υπέκυψε στα τραύματά του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν ένα τραγούδι viral πριν από 2.000 χρόνια, ακούγεται ξανά σ’ ένα δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας

05/04/26 8:24 πμ

Όταν ένα τραγούδι viral πριν από 2.000 χρόνια, ακούγεται ξανά σ’ ένα δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας

«Νυμφίος και Ελκόμενος- Το σκάνδαλο της Μ. Εβδομάδας» του πρωτοπρεσβυτέρου Β. Χριστοδούλου

05/04/26 8:18 πμ

«Νυμφίος και Ελκόμενος- Το σκάνδαλο της Μ. Εβδομάδας» του πρωτοπρεσβυτέρου Β. Χριστοδούλου

Λογισμικό Ελλήνων επιστημόνων ανιχνεύει καρδιακά προβλήματα - Μεγάλη αξιοπιστία δείχνει διεπιστημονική κλινική έρευνα στο Ωνάσειο

05/04/26 8:12 πμ

Λογισμικό Ελλήνων επιστημόνων ανιχνεύει καρδιακά προβλήματα – Μεγάλη αξιοπιστία δείχνει διεπιστημονική κλινική έρευνα στο Ωνάσειο

ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ διέσωσαν το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15 που είχε καταπέσει στο Ιράν

05/04/26 8:05 πμ

ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ διέσωσαν το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15 που είχε καταπέσει στο Ιράν

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

05/04/26 7:43 πμ

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

Οι διάλογοι Αραμπατζή με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να μην του συμπεριφερθούμε άσχημα», «να πάρει μία παράταση»

05/04/26 7:38 πμ

Οι διάλογοι Αραμπατζή με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να μην του συμπεριφερθούμε άσχημα», «να πάρει μία παράταση»

Κυριακή των Βαΐων: Ευλογημένος ο Ερχόμενος... - Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα της ημέρας

05/04/26 7:28 πμ

Κυριακή των Βαΐων: Ευλογημένος ο Ερχόμενος… – Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα της ημέρας

Κόρινθος: Σύλληψη ενός ατόμου για την κατάρρευση μπαλκονιού που προκάλεσε τον θάνατο γυναίκας

05/04/26 7:21 πμ

Κόρινθος: Σύλληψη ενός ατόμου για την κατάρρευση μπαλκονιού που προκάλεσε τον θάνατο γυναίκας

Κυριακή των Βαΐων - Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

04/04/26 7:32 μμ

Κυριακή των Βαΐων – Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

04/04/26 8:32 μμ

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

04/04/26 8:26 μμ

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Το "τελεσίγραφο" προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

04/04/26 7:56 μμ

Το “τελεσίγραφο” προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ