«Η υπόθεση τραμ δεν πρέπει να φύγει από την ατζέντα της πόλης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: «Αναζητούνται κεφάλαια για τη δημιουργία τραμ», δήλωσε ο Στ.Αγγελούδης

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η υπόθεση τραμ δεν πρέπει να φύγει από την ατζέντα της πόλης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Αγγελούδης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας γραμμής του τραμ, η οποία θα συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη δυτική είσοδο της πόλης.

«Δεν είναι απλώς ένα συνδυασμένο μέσο συγκοινωνίας, για μένα και για πολλούς άλλους είναι ένα μέσο που αλλάζει την εικόνα της πόλης. Δεν με ενοχλούν τα σχόλια ότι το ανασύραμε από το παρελθόν, πως είναι ιδέα ξεπερασμένη», είπε ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τη δημιουργία γραμμής τραμ στη Θεσσαλονίκη ως συμπληρωματικής του Μετρό.

Εξήγησε, δε, πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν απαντήσεις από τις Βρυξέλλες για το πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτή η προσπάθεια. «Αυτή τη στιγμή υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη γραμμή του Μετρό προς την Καλαμαριά, αναζητούνται κεφάλαια, που θα έπρεπε ήδη να έχουν βρεθεί, για την επέκταση προς τα δυτικά. Έρχεται η λύση του τραμ να δώσει τη σύνδεση του αεροδρομίου με το Μετρό και να συνεχίσει μέχρι τα ΚΤΕΛ», πρόσθεσε ο κ.Αγγελούδης.

Ο κ.Τρεμόπουλος, που κατέθεσε τη σχετική ερώτηση για το τραμ, από τη δική του την πλευρά έκανε λόγο για ένα έργο που έχει γρήγορη κατασκευή, χαμηλό κόστος, δεν μπλοκάρει την πόλη με λαμαρίνες, δείχνει σεβασμό στην ιστορία και προσφέρει συνδυασμένες μεταφορές.

Στ.Αγγελούδης: «Μετά από 40 χρόνια κατατίθεται το μεγαλύτερο κατασκευαστικό πρόγραμμα που αφορά τη σχολική στέγη»

«Όταν πήρα την καυτή πατάτα με τα λυόμενα σχολεία του σεισμού του 1978, έλεγα πως δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια με τα τρία αυτά σχολεία και έπρεπε να βρω τρόπο να χρηματοδοτηθούν και να χτιστούν καινούργια» σχολίασε ο κ.Αγγελούδης δίνοντας εξηγήσεις σε άλλη ερώτηση της δημοτικής συμβούλου, Ελισάβετ Αλατσίδου, για τη μεταστέγαση σχολικών κτιρίων προκατασκευής στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ερώτηση αφορούσε τις μεταστεγάσεις του 89ου δημοτικού σχολείου από το λυόμενο της οδού Νικ.Μάνου σε νέα πτέρυγα στο σχολικό συγκρότημα επί των οδών Ψυχάρη – Δελφών, του 28ου – 29ου νηπιαγωγείου της οδού Ικτίνου σε σχολικό οικόπεδο επί των οδών Εθν.Αμύνης – Τσόπελα και του 56ου νηπιαγωγείου (Τενεκεδένιο) από την οδό Βιζύης στο οικόπεδο των οδών Επιδαύρου – Μητροπολίτη Ευσταθίου.

Advertisement
MEGA

«Αυτά τα “κουτιά” μπήκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού. Δεν υπήρχαν ούτε υπόγεια, ούτε σωστοί αύλειοι χώροι. Τώρα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι καινούργιες απαιτήσεις», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ.Αγγελούδης ανέφερε πως μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τη σχολική στέγη προσθέτοντας πως «μετά από 40 χρόνια στον δήμο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται η διοίκηση, μέσα στον ένα χρόνο της θητείας της, να καταθέσει το μεγαλύτερο κατασκευαστικό πρόγραμμα που αφορά τη σχολική στέγη».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραδόθηκε ο 64χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 25χρονης ΑμεΑ στην Κυψέλη

24/02/26 10:28 μμ

Παραδόθηκε ο 64χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 25χρονης ΑμεΑ στην Κυψέλη

Η Φαίη Σκορδά παντρεύεται με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη

24/02/26 10:01 μμ

Η Φαίη Σκορδά παντρεύεται με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Λάκης Γαβαλάς: Είδα πολλές κακομοίρες να βγάζουν φωτογραφίες μέσω AI με τον Μπραντ Πιτ

24/02/26 9:58 μμ

Λάκης Γαβαλάς: Είδα πολλές κακομοίρες να βγάζουν φωτογραφίες μέσω AI με τον Μπραντ Πιτ

400 εκατ. ευρώ για στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας στην «καθαρή» τεχνολογία

24/02/26 9:50 μμ

400 εκατ. ευρώ για στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας στην «καθαρή» τεχνολογία

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε στο δελτίο ειδήσεων: Πίσω στη θέση μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου

24/02/26 9:45 μμ

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε στο δελτίο ειδήσεων: Πίσω στη θέση μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

24/02/26 9:34 μμ

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Πόρισμα ΠΑΣΟΚ: Περαιτέρω ποινική διερεύνηση για Βορίδη και Αυγενάκη

24/02/26 9:30 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Πόρισμα ΠΑΣΟΚ: Περαιτέρω ποινική διερεύνηση για Βορίδη και Αυγενάκη

Χατζηβασιλείου: Σφήνα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο η συμφωνία με τη Chevron και ο Κάθετος Διάδρομος

24/02/26 8:39 μμ

Χατζηβασιλείου: Σφήνα στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο η συμφωνία με τη Chevron και ο Κάθετος Διάδρομος

Ανάσα για τον Πανσερραικό η νίκη απέναντι στον Βόλο - video

24/02/26 8:35 μμ

Ανάσα για τον Πανσερραϊκό η νίκη απέναντι στον Βόλο – video

Σέρρες: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το 3ο Γυμνάσιο - video

24/02/26 8:26 μμ

Σέρρες: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το 3ο Γυμνάσιο – video

Χρ.Καζακίδης για λαϊκή αγορά: "Μέχρι το τέλος του 2026 πάνω από 40 άτομα θα παραδώσουν τις άδειές τους" - video

24/02/26 8:08 μμ

Χρ.Καζακίδης για λαϊκή αγορά: “Μέχρι το τέλος του 2026 πάνω από 40 άτομα θα παραδώσουν τις άδειές τους” – video

Έντονες αντιδράσεις για την διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 διαβητικούς - video

24/02/26 8:01 μμ

Έντονες αντιδράσεις για την διακοπή χορήγησης ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε 20.000 διαβητικούς – video