Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Άι Βασίληδες στον Θερμαϊκό

Για έκτη χρόνια ενήλικες κωπηλάτες του τμήματος Παράκτιας Κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης ( Coastal rowing club Thessaloniki) , ντυμένοι ως Άι Βασίληδες έφεραν τα Χριστούγεννα δια θαλάσσης!!!

Δεκάδες… Άγιοι Βασίληδες, ντυμένοι στα κόκκινα και φορώντας τους χαρακτηριστικούς σκούφους, «προσθαλασσώθηκαν» στον Θερμαϊκό Κόλπο, φέρνοντας τα … Χριστούγεννα στην πόλη

Advertisement

Πρόκειται για περίπου 80 μέλη του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τα οποία συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους και έριξαν τα σκάφη στο νερό για να διασκεδάσουν οι ίδιοι, αλλά και να υπενθυμίσουν σε όσους βρισκόταν κατά μήκος της Νέας καιτης Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Άι Βασίληδες στον Θερμαϊκό

Το Santa Rowing, όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά και πάντα στηρίζει εθελοντικούς συλλόγους. Φέτος στήριξε τον σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου.

Η παράκτια κωπηλασία

Advertisement

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης είναι το πρώτο, πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing). Ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον αθλητή και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα.

Η παράκτια κωπηλασία αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά (flat water), σε λίμνες και ποτάμια, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα (rough water) έχοντας να αντιμετωπίσουν, πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα.

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Άι Βασίληδες στον Θερμαϊκό

«Αγάπη»

Ο Σύλλογος «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, τον οποίο στήριξε το φετινό Santa Rowing, συστήθηκε από την παλιά πρωταθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Ελένη Τσώνη, η οποία το 2019 έχασε την 15χρονη κόρη της Βασιλική Κόμνου εξαιτίας ιογενούς μυοκαρδίτιδας. Βασικός στόχος του Συλλόγου αποτελεί η ενημέρωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η δωρεά αυτόματων απινιδωτών σε σχολεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα