Περισσότερους από τρεις τόνους μπαταριών συγκέντρωσαν για ανακύκλωση οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της ΑΦΗΣ, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1000 σχολεία ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Περισσότερους από τρεις τόνους μπαταριών συγκέντρωσαν για ανακύκλωση οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της ΑΦΗΣ, στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1000 σχολεία της χώρας, γεμίζοντας τους ειδικούς κάδους με χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

Advertisement
 

«Το σχολείο συμμετέχει τα τελευταία χρόνια ενεργά σε δράσεις ανακύκλωσης. Τα παιδιά συλλέγουν καπάκια, ανακυκλώνουν το τηγανέλαιο και τα χαρτιά, επομένως υπάρχει στη φιλοσοφία και την κουλτούρα τους η ανακύκλωση», είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του 20ου δημοτικού Ευόσμου Αριστείδης Πατεράκης. Για τον ίδιο, όπως και για τους άλλους δασκάλους και γονείς, ήταν ευχάριστη έκπληξη ο τελικός αριθμός – μαμούθ των μπαταριών που συγκεντρώθηκαν, που θα μπορούσαν να σχηματίσουν ένα …βουνό στην αυλή!

«Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και από τότε μέχρι και τη λήξη του, ύστερα από επτά μήνες, η ανταπόκριση και ο ζήλος των παιδιών ήταν τεράστιος. Γεμίσαμε και αδειάσαμε 22 φορές τους κάδους ανακύκλωσης στο σχολείο μας και στο σύνολο συγκεντρώθηκαν 3310 κιλά, σχεδόν το βάρος των 120 παιδιών, από τα πρωτάκια μέχρι και τα παιδιά που είναι έτοιμα για την αποφοίτηση», σημειώνει ο κ. Πατεράκης.

Οι δάσκαλοι αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να έχουν 120 οικογένειες, τόσες πολλές μπαταρίες στο σπίτι τους, μιας και με μαθηματικούς υπολογισμούς η εξίσωση για το τελικό νούμερο δεν βγαίνει με ευκολία, αλλά η απάντηση ήταν πως τα παιδιά όχι μόνο τις έφεραν από το σπίτι τους αλλά κινητοποίησαν φίλους και συγγενείς, στέλνοντας τόσο το δυνατό μήνυμα της ανακύκλωσης όσο και της φροντίδας του περιβάλλοντος στο κοντινό τους περιβάλλον.

Σημαντική ήταν η συμβολή του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Θεολόγου Χριστοφορίδη, που ήταν -όπως λένε οι εκπαιδευτικοί- ένα από τα γρανάζια της επιτυχίας και χάρη στην καθοδήγηση και την επιμονή του, συντελέστηκε η πετυχημένη επιχείρηση συγκέντρωσης μπαταριών, που τελικά ήταν περισσότερες ακόμη και από αυτές στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών.

Όσο για το βραβείο των παιδιών, εκτός από την ηθική ικανοποίηση και τη μεγάλη χαρά που πήραν με την πανελλαδική πρωτιά, θα έχουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- με το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς και μια καινούρια αυλή, η οποία θα στρωθεί με ογδόντα τετραγωνικά μέτρα μαλακά πλακάκια rubber floor.

Advertisement
MEGA

Οι μαθητές που έσπασαν το ρεκόρ της ανακύκλωσης μπαταρίας θα παραλάβουν όλοι τους και μπλουζάκια «πρώτης θέσης ενθάρρυνσης ανακύκλωσης» και το βέβαιο είναι πως θα νιώθουν περήφανοι φορώντας τα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με... οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ

26/10/25 4:28 μμ

Με… οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ

Ιταλία: Σεισμική δόνηση 4 βαθμών έγινε αισθητή σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας

26/10/25 4:24 μμ

Ιταλία: Σεισμική δόνηση 4 βαθμών έγινε αισθητή σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας

Άρθρο Σπ. Πρωτοψάλτη γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ενιαία Υγεία: Η ενιαία προσέγγιση που θωρακίζει την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

26/10/25 4:19 μμ

Άρθρο Σπ. Πρωτοψάλτη γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ενιαία Υγεία: Η ενιαία προσέγγιση που θωρακίζει την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

Επέκταση της τουριστικής περιόδου και δυναμικό ξεκίνημα για τη χειμερινή σεζόν "βλέπει" η αγορά

26/10/25 4:13 μμ

Επέκταση της τουριστικής περιόδου και δυναμικό ξεκίνημα για τη χειμερινή σεζόν “βλέπει” η αγορά

Χρυσό μετάλλιο ο Πετριανός στο ευρωπαϊκό ILCA 7 U19

26/10/25 4:07 μμ

Χρυσό μετάλλιο ο Πετριανός στο ευρωπαϊκό ILCA 7 U19

Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ

26/10/25 4:00 μμ

Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

26/10/25 3:57 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας

26/10/25 3:55 μμ

Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας

Η Λ. Μενδώνη στον Έβρο- Αυτοψίες σε έργα πολιτισμού και επίσκεψη σε δομές υφαντικής

26/10/25 3:52 μμ

Η Λ. Μενδώνη στον Έβρο- Αυτοψίες σε έργα πολιτισμού και επίσκεψη σε δομές υφαντικής

Δ. Κουτσούμπας: Το Λαζαρέτο είναι μάθημα ζωής, τιμάμε τους νεκρούς μας και σηκώνουμε τη σημαία ψηλά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους

26/10/25 3:46 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Το Λαζαρέτο είναι μάθημα ζωής, τιμάμε τους νεκρούς μας και σηκώνουμε τη σημαία ψηλά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους

Την έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας

26/10/25 3:42 μμ

Την έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι

26/10/25 3:37 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι