Δώρα ζωής προσέφερε 57χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου και έχασε τη μάχη για τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από 57χρονη που νοσηλευόταν στο “Παπανικολάου”

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δώρα ζωής προσέφερε μία 57χρονη που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και έχασε τη μάχη για τη ζωή της. Το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο για τη δωρεά οργάνων και ιστών (νεφρός, ήπαρ, κερατοειδείς).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, «μέσω των ειδικών δρομολογίων που πραγματοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, τα δώρα ζωής έφτασαν στο προορισμό τους και τα χειρουργεία της δωρεάς πραγματοποιήθηκαν από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ» και από χειρουργική ομάδα Μεταμόσχευσης ήπατος της Ιταλίας (Pisa). Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους οικείους της θανούσης και τους ευχαρίστησε «θερμά» για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Στις 7 το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου 2025 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο για τη δωρεά οργάνων και ιστών (νεφρός, ήπαρ, κερατοειδείς) που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». Tα «δώρα ζωής» προσφέρθηκαν από μια 57χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Μέσω των ειδικών δρομολογίων που πραγματοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, τα δώρα ζωής έφτασαν στο προορισμό τους και τα χειρουργεία της δωρεάς πραγματοποιήθηκαν από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ» και από χειρουργική ομάδα Μεταμόσχευσης ήπατος της Ιταλίας (Pisa). Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της θανούσης και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Επιπλέον η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου, του Αιματολογικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας και του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς. Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη πράξη ανιδιοτέλειας και εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

πηγή Thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου