Θεσσαλονίκη: Δωρεά θερμοκοιτίδας στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Ιπποκρατείου (φωτο)



Στη δωρεά θερμοκοιτίδας στην Α’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΑΠΘ στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης, προχώρησε το Ηλιτόμηνον

 

 

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέρονται τα εξής:

 

“Μπορεί να μένουμε σπίτι μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από τον κορονοϊό, το μυαλό μας όμως και η καρδιά μας δεν έχουν πάψει στιγμή να σκέφτονται και να αγωνιούν για το πως θα βελτιώνεται συνεχώς η φροντίδα των πρόωρων μωρών μας. Σήμερα παραδόθηκε νέα θερμοκοιτίδα στην Α’ ΜΕΝΝ ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης από το Ηλιτόμηνον. Η προσπάθειά μας να στηρίξουμε τις ΜΕΝΝ με νέες θερμοκοιτίδες υποστηρίζεται ενεργά και σταθερά από τα Pampers και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό!! Να έχετε υγεία και δύναμη όλοι όσοι φροντίζετε τα μωρά μας! Εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας!”

**Το Ηλιτόμηνον ενώνει τη φωνή των γονέων προώρων και των επιστημόνων, με σκοπό την φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά.

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών, και διεκδικούν από την Ε.Ε. τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.


Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μια ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα το Ηλιτόμηνον θέλει να την κρατήσει ζωντανή και δυνατή.

 

 

Πηγή thestival.gr

Views: 2

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *