Έκκληση προς τους Έλληνες να βοηθήσουν τις οικογένειες των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, διαθέτοντας ελεύθερα σπίτια ή δωμάτια για να διαμείνουν, απευθύνει ο Γενικός Πρόξενος της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έκκληση προς τους Έλληνες να βοηθήσουν τις οικογένειες των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, διαθέτοντας ελεύθερα σπίτια ή δωμάτια για να διαμείνουν, απευθύνει ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ (Vadym Sabluk).

Advertisement
 

«Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσοι θα είναι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία, διότι φεύγουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Φεύγουν προς την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα. Φεύγουν σε πολλές χώρες και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον ακριβή αριθμό. Μπορώ, όμως, να πω ότι ο αριθμός των προσφύγων θα είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό ζητούμε από όποιον μπορεί να βοηθήσει, από τους Έλληνες πολίτες, που μπορούν να διαθέσουν ιδιωτικές τους κατοικίες ή δωμάτια να το κάνουν», είπε ο κ.Σαμπλούκ σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

Ο κ.Σαμπλούκ χαρακτήρισε το πρωινό της έβδομης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία «πολύ δύσκολο», συμπληρώνοντας πως «κάθε μέρα τα πράγματα είναι και χειρότερα», καθώς «η ρωσική επιθετικότητα αυξάνει κι επιτίθενται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο» και «πάρα πολλοί από τους Ουκρανούς πολίτες φεύγουν από τα σπίτια τους», αφού (οι ρωσικές δυνάμεις) «επιτίθενται σε ειρηνικούς πληθυσμούς, σε σπίτια».

Παράλληλα, ο Πρόξενος της Ουκρανίας αναφέρθηκε στη συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ήδη ξεκινήσει και τα επόμενα 24ωρα θα αναχωρήσει η πρώτη παρτίδα με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία, όσο και για τη διαχείριση των προσφύγων.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα γίνει με τους πρόσφυγες. Πού θα στεγαστούν όσοι έρθουν και όσοι έφτασαν. Ήδη πολλά λεωφορεία φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μας έδωσε την πλήρη στήριξη του και στήθηκε ένα κέντρο “ειδικής ομάδας” προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις», προσέθεσε ο κ.Σαμπλούκ.

*Τη συνέντευξη πήραν Α.Καρυπίδου – Σ.Κυριακίδης

 Πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας