Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε 74χρονο για ασελγείς πράξεις που τέλεσε σε βάρος 11χρονης, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών, την οποία, όπως αποφάσισε, να την εκτίσει στο σπίτι ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε 74χρονο για ασελγείς πράξεις που τέλεσε σε βάρος 11χρονης, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών, την οποία, όπως αποφάσισε, να την εκτίσει στο σπίτι του.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με τον εισαγγελέα της έδρας να κάνει λόγο – στην αγόρευσή του – για «κλασική περίπτωση παιδεραστίας» όπου ο δράστης επέλεξε ως θύμα του «ένα παιδάκι από οικογένεια σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το Φεβρουάριο του 2017 με εισαγγελική παραγγελία την οποία προκάλεσε καταγγελία που έκαναν δάσκαλοι της ανήλικης, ενώ επενέβησαν οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και η ανήλικη τέθηκε (μαζί με το μικρότερο αδελφάκι της) σε προστατευτική φύλαξη. Οι επαναλαμβανόμενες αδικαιολόγητες απουσίες της από το μάθημα, οι συχνές παρουσίες του κατηγορούμενου στο σχολείο, αλλά και κάποιες «ύποπτες» φωτογραφίες που έγιναν αντιληπτές από συμμαθήτριές της στο «τάμπλετ» της ανήλικης, ήταν τα σημάδια που κινητοποίησαν τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου.

Από την προανάκριση φαίνεται να προέκυψε ότι ο συνταξιούχος είχε γνωρίσει την ανήλικη στο πάρκο της γειτονιάς της, όπου εκείνη πήγαινε «παίζοντας με γατάκια», όπως ανέφερε η ίδια στη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και διαβάστηκε στο Δικαστήριο. «Είπε πως θα φέρει γάλα για να τα ταΐσουμε» κατέθεσε, περιγράφοντας την γνωριμία τους. «Κερνούσε αναψυκτικό, σοκολάτα […] Ερχόταν κάθε μέρα» κατέθεσε η ίδια. Φέρεται δε, πως ο συνταξιούχος απέκτησε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης, αφού όπως κατέθεσε η ίδια «μας βοηθούσε, αγοράζοντας πράγματα που του ζητούσαμε» ενώ ερχόταν και στο σπίτι της. Σε μία από τις επισκέψεις του, φέρεται να τέλεσε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 11χρονη, προσφέροντάς της μάλιστα και χαρτζιλίκι 2 ευρώ.

Advertisement
MEGA

«Δεν την άφηνε σε ησυχία. Πήγαινε στο σχολείο της, χτυπούσε τα κουδούνια του σπιτιού» είπε κατά την εξέταση της στο Δικαστήριο η αλβανικής καταγωγής μητέρα της ανήλικης. «Ήρθε πολλές φορές σπίτι, γύρω στις 30 […] Έκανε κακό στην κόρη μου» κατέθεσε, διευκρινίζοντας ότι η ίδια έλειπε στη δουλειά της, ενώ ο σύζυγός της είχε πρόβλημα με τα χαρτιά παραμονής του.

Στην απολογία του, ο 74χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας ψευδές το περιεχόμενο της καταγγελίας.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου (είχε κρατηθεί στο πλαίσιο της προφυλάκισης).

Εφαρμόζοντας πρόσφατη αλλαγή στο νόμο, όπως σχολίασαν παράγοντες της δίκης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με την πράξη αυτή να απορροφά τη δεύτερη, αυτή της αποπλάνησης και γι αυτό του επιβλήθηκε μειωμένη ποινή. Λόγω της ηλικίας του δε, αποφασίστηκε η έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, δυνατότητα που παρέχει ο νέος Ποινικός Κώδικας σε καταδικασθέντες άνω των 70 ετών.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρεμλίνο: Σε "παύση" οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

12/09/25 3:14 μμ

Κρεμλίνο: Σε “παύση” οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ιαπωνία: Ρεκόρ αιωνόβιων που φτάνουν σχεδόν τους 100.000

12/09/25 3:10 μμ

Ιαπωνία: Ρεκόρ αιωνόβιων που φτάνουν σχεδόν τους 100.000

Εγκύκλιος Πλεύρη: Καταργείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με «παράνομη»

12/09/25 3:06 μμ

Εγκύκλιος Πλεύρη: Καταργείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με «παράνομη»

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

12/09/25 2:58 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

12/09/25 2:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

12/09/25 2:48 μμ

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

12/09/25 2:42 μμ

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι- Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

12/09/25 2:26 μμ

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών - Τι να προσέξουμε

12/09/25 1:04 μμ

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών – Τι να προσέξουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

12/09/25 12:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο