Ανάστατοι είναι οι γονείς των διακοσίων μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά. Πρόκειται για το σύγχρονο βιοκλιματικό γυμνάσιο, με ένα πλήρες κλειστό γυμναστήριο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανάστατοι είναι οι γονείς των διακοσίων μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά. Πρόκειται για το σύγχρονο βιοκλιματικό γυμνάσιο, με ένα πλήρες κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, που παραδόθηκε φέτος το καλοκαίρι. Όπως λένε οι γονείς, καθημερινά καρδιοχτυπούν για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους, από και προς το σχολείο. Η έλλειψη σήμανσης, φωτεινού σηματοδότη και πεζοδρομίου είναι ζητήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές του συγκεκριμένου γυμνασίου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών χρειάζεται να διασχίσουν τον δρόμο, περνώντας ανάμεσα από διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους.

Η κ. Ελένη Χατζηγεωργίου, πρόεδρος της ένωσης γονέων δημοτικής ενότητας Πεύκων περιγράφει στο makthes.gr ότι το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων επί της οδού Βοσπόρου λειτούργησε φέτος τον Σεπτέμβριο και δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς ότι στο σημείο λειτουργεί σχολείο. «Υπάρχουν παιδιά που διασχίζουν τη λεωφόρο Παπανικολάου και την οδό Κωνσταντινουπόλεως, ένα σημείο καρμανιόλα, για να πάνε στο σχολείο τους. Δεν υπάρχει ούτε διάβαση, ούτε σηματοδότης, ούτε καν πεζοδρόμιο. Έχουμε μαθητές που έρχονται από την περιοχή του Ρήτορα στα Πεύκα και πρέπει να διασχίσουν όλη την Παπανικολάου και την Κωνσταντινουπόλεως, περνώντας ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Φοβόμαστε για τη ζωή των παιδιών μας», λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια μάλιστα περιγράφει ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πατέρας παιδιού που διέσχιζε τον συγκεκριμένο σημείο με το όχημά του, «σταμάτησε την κυκλοφορία για να μπορέσουν να περάσουν τα παιδιά απέναντι. Η κατάσταση είναι δραματική», λέει η κ. Χατζηγεωργίου.

Η πρόεδρος της ένωσης γονέων δημοτικής ενότητας Πεύκων τονίζει βέβαια πως η ασφάλεια μαθητών της περιοχή των Πεύκων, αποτελεί ζήτημα εδώ και αρκετά χρόνια. Λέει χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία τέσσερα χρονιά με γραπτά αιτήματά μας, ζητούμε να γίνουν διαβάσεις έξω από τα σχολεία: 2ο και 4ο Δημοτικό Πεύκων και 1ο Γυμνάσιο Πεύκων. Ο δήμος απαντά ότι έγιναν μελέτες και περιμένουν την οριστική έγκριση για την κατασκευή κυκλοφοριακού δακτυλίου. Τι θα γίνει όμως μέχρι τότε; Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τα παιδιά μας καθημερινά να κινδυνεύουν για να πάνε στο σχολείο τους!».

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε» λέει ο δήμος

Μιλώντας στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Συκεών/Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Παιδείας κ. Μιχάλης Βουλγάριδης εξηγεί ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου ο συγκεκριμένος δρόμος κι έτσι δεν μπορεί να παρέμβει ώστε να γίνει διαγράμμιση και να τοποθετηθεί φανάρι. Ωστόσο, έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι για να γίνει διαγράμμιση και να τοποθετηθεί φανάρι πρέπει να γίνει σχετική μελέτη, να βγει ΦΕΚ και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εργασίες. Ο κ. Βουλγαρίδης εξηγεί ότι, «βάσει νόμου, από το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το φανάρι, δεν πρέπει να υπάρχει στροφή 200μ. πριν και 200μ. μετά. Κάτι που δεν συμβαίνει στην οδό Παπανικολάου. Η περιοχή επίσης δεν είναι ρυμοτομημένη. Από την άλλη, εάν τοποθετηθεί φανάρι στην οδό Κωνσταντινουπόλεως δεν θα εξυπηρετεί γιατί τα παιδιά θα πρέπει να διασχίζουν 300 μέτρα κατά την άνοδο και κάθοδο αντίστοιχα, για να φτάσουν στο σχολείο τους».

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαρίδη άμεσα θα γίνουν οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο δήμος για την ασφάλεια των μαθητών. Όπως περιέγραψε έχει ήδη γίνει διάνοιξη σε οικόπεδο που ανήκει στον δήμο και βρίσκεται στο τέρμα της οδού Παπανικολάου μέχρι και τη στροφή Φιλύρου. «Μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εργολάβο, τα σκαλοπάτια στο σημείο όπου έγινε η διάνοιξη, θα είναι έτοιμα ώστε να διέρχονται από εκεί οι μαθητές, για να μην διασχίζουν αυτά τα 200 μέτρα όπου δεν υπάρχει φανάρι και σήμανση για να πάνε στο σχολείο τους».

Επίσης, ο ίδιος λέει ότι από τη στροφή Φιλύρου έως και τη στροφή Χούτου, οι υπηρεσίες του δήμου θα τοποθετήσουν άμεσα υπερυψωμένο πλακόστρωτο και ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας), ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα. «Οι συγκεκριμένες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας», λέει ο κ. Βουλγαρίδης τονίζοντας παράλληλα ότι η δήμος προχωρά άμεσα στις ενέργειες αρμοδιότητας του για την ασφάλεια των μαθητών.

Πηγή: makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή-Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»

19/03/26 3:16 μμ

Βουλή-Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»

Η Ελλάδα στο Διάστημα – Έκθεση για τα 20 χρόνια συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

19/03/26 3:10 μμ

Η Ελλάδα στο Διάστημα – Έκθεση για τα 20 χρόνια συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Συμφωνία στη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες - Απομακρύνονται οι κινητοποιήσεις

19/03/26 3:06 μμ

Συμφωνία στη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες – Απομακρύνονται οι κινητοποιήσεις

Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές του Κόλπου που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου

19/03/26 3:00 μμ

Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές του Κόλπου που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου

ΥΠΠΟ: Σε τελική ευθεία οι εργασίες αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών

19/03/26 2:52 μμ

ΥΠΠΟ: Σε τελική ευθεία οι εργασίες αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών

Ο κινηματογράφος κοντά στα νοσηλευόμενα παιδιά με το πρόγραμμα «FILM IN HOSPITAL»

19/03/26 1:28 μμ

Ο κινηματογράφος κοντά στα νοσηλευόμενα παιδιά με το πρόγραμμα «FILM IN HOSPITAL»

Χρ. Δήμας: Έρχεται η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά με πέντε σταθμούς

19/03/26 1:15 μμ

Χρ. Δήμας: Έρχεται η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά με πέντε σταθμούς

Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία: Η εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπονομεύει την ψυχοσωματική κατάσταση των νέων

19/03/26 1:09 μμ

Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία: Η εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπονομεύει την ψυχοσωματική κατάσταση των νέων

Επιμελητήριο Σερρών: Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για την SEREXPO 2026

19/03/26 12:47 μμ

Επιμελητήριο Σερρών: Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για την SEREXPO 2026

Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική και διαχρονική η σχέση με την ομογένεια της Αυστραλίας

19/03/26 12:12 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική και διαχρονική η σχέση με την ομογένεια της Αυστραλίας

Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, σύμφωνα με την Unesco

19/03/26 12:11 μμ

Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, σύμφωνα με την Unesco

Nils Petter Molvaer - The trumpet master and pioneer of “Future” jazz & electronica στο Half Note Jazz Club

19/03/26 12:09 μμ

Nils Petter Molvaer – The trumpet master and pioneer of “Future” jazz & electronica  στο Half Note Jazz Club