Θεσσαλονίκη: Μήνυση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε βουλευτή που είπε τους αστυνομικούς μπαχαλάκηδεςΜήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου_Πάγου διά του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της Βουλευτή Α΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, κατέθεσε η Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Η Ένωση δια του προέδρου της, Ιωάννη Ψαρογιάννη, κατέθεσε μήνυση με αφορμή τα όσα είπε η βουλευτής κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι στην Ελληνική Αστυνομίας, υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

 

“Η Ένωσή μας διά του προέδρου της κ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη, σήμερα 06-07-2020 κατέθεσε έγκληση_μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του #Αρείου_Πάγου διά του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της Βουλευτή Α΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών του κόμματος ΜέΡΑ25, Αγγελική ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου.


• Η εν λόγω Βουλευτής, την 02-07-2020 κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», μιλώντας εκ μέρους του κόμματος της από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

 

«Όσο για τους γνωστούς μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρθηκαν πολλοί συνάδελφοι, που μπαχαλάκιας ουσιαστικά είναι αυτός που φέρνει ανακατωσούρα, δεν είναι αυτός που διαδηλώνει, είναι ουσιαστικά αυτός που θέλει να προβοκάρει, θέλει να διαλύσει τη διαδήλωση, είναι γνωστοί αυτοί οι μπαχαλάκηδες. Είναι γνωστοί και στην Ελληνική Αστυνομία, ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΚΟΥΚΟΛΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ».

Το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής, το οποίο μάλιστα μεταδόθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, είναι άκρως #συκοφαντικό και #δυσφημιστικό για τους Έλληνες Αστυνομικούς.

Η δήλωση αυτή από το βήμα της #Βουλής αποτελεί μέγιστη ντροπή, ενώ προσβάλλει και συκοφαντεί τόσο το κύρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ως φορέα άσκησης της εξουσίας, όσο και την τιμή και την υπόληψη του κάθε Έλληνα Αστυνομικού ως άτομο και ως οντότητα.

Η Ένωσή μας πιστή στον θεσμικό της ρόλο δεν θα επιτρέψει σε ΚΑΝΕΝΑΝ -όποιος και από όποια θέση και αν αυτός βρίσκεται- να υπονομεύει το κύρος του Σώματος της #Ελληνικής_Αστυνομίας και να μέμφεται με χυδαίο τρόπο την ηθική και τον επαγγελματισμό των #Ελλήνων_Αστυνομικών, παρουσιάζοντάς τους ως έκνομα όργανα, που βάλλουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

 

• Η Ελληνική Αστυνομία και οι Έλληνες Αστυνομικοί χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού του μέσου Έλληνα πολίτη, καθόσον καθημερινά μάχονται με ζήλο και αυταπάρνηση για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την προάσπιση της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης, για την ασφάλεια της χώρας και των συνόρων μας, της προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα χωρίς τα απαιτούμενα μέσα τα οποία η πολιτεία οφείλει να παρέχει.

Από την Ένωσή μας θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες κατάθεση αγωγής για οικονομική αποζημίωση, η οποία -σε τυχόν δικαίωσή μας- θα διατεθεί εξ’ ολοκλήρου υπέρ των οικογενειών των #πεσόντων_Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος.

Ολοκληρώνοντας, ως Ένωση μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση και αναμένουνε από όλα τα κόμματα του #Ελληνικού_Κοινοβουλίου -συμπεριλαμβανομένου και του ΜέΡΑ 25- να καταδικάσουν απερίφραστα την εν λόγω δήλωση.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *