Ο πρώτος ιατρός που θα εμβολιστεί στο ΑΧΕΠΑ είναι ο λοιμωξιολόγος Συμεών Μεταλλίδης, ο οποίος διαχειρίστηκε και το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου.

«Νιώθω τυχερός και ευτυχισμένος γιατί πραγματικά θα είναι ανακούφιση για όλους τους υγειονομικούς το εμβόλιο. Έχουν περάσει 11 μήνες στη μάχη, στο φόβο και στην αγωνία. Πολλοί έχουν νοσήσει, δεν κατάφεραν να λάβουν το πολυπόθητο εμβόλιο αλλά για τους υπόλοιπους θα είναι ένα μεγάλο όπλο για να συνεχίσουν να κάνουν το έργο που κάνουν τόσο καιρό» δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Μεταλλίδης λίγες ώρες πριν εμβολιαστεί. 

«Είναι συμβολικό παράδειγμα και τίποτα άλλο, δηλαδή με την λογική ότι σε αυτό το νοσοκομείο έγιναν όλα πρώτα με τον κορονοϊό, με τον πρώτο ασθενή και το πρώτο περιστατικό που μπήκε στην μονάδα» ανέφερε για το γεγονός ότι θα εμβολιστεί πρώτος.

Αμέσως μετά τον Συμεών Μεταλλίδη θα εμβολιαστεί ο νοσηλευτής Γιάννης Ιστίκογλου, που εργάζεται 30 χρόνια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. «Αισθάνομαι τυχερός γιατί από ότι ακούω αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να το κάνουν από τους πρώτους. Είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό, ασφαλές που θα μας βοηθήσει να νικήσουμε την μάχη με τον κορονοϊό» δήλωσε ο νοσηλευτής που θα εμβολιστεί πρώτος.

Όπως είπε ο κ. Ιστίκογλου δεν έχει επιφυλάξεις για το εμβόλιο, ενώ για τις παραφιλολογίες που ακούγονται απάντησε πως «δεν μπορούν να αποδειχθούν αυτά, θα υπάρχουν πάντα τέτοιες φωνές. Έζησα κάτι αντίστοιχο και στο Η1Ν1. Κάτι τέτοια ακούγονταν και τότε στην αρχή διαφορά, μετά ξεπεράστηκαν αφομοιώθηκαν όλοι».

Στο ΑΧΕΠΑ θα εμβολιστεί σήμερα επίσης Δημήτρης Τσαλικάκης, διευθυντής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν χθες 250 δόσεις του εμβολίου που αναμένεται να τελειώσουν έως το Σάββατο. Από τις 4 Ιανουαρίου αναμένονται νέες δόσεις και θα αρχίσουν εμβολισμοί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.


πηγή makthes.gr