Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας, της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε από σύντροφό της και έκρυψε τη σορό της σε μπαούλο, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα funds. Όπως ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας που μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της κινδυνεύει να χάσει 2 σπίτια σε πλειστηριασμό

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας, της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε από σύντροφό της και έκρυψε τη σορό της σε μπαούλο, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα funds.

Όπως ανέφερε ο Στράτος Μουράτης, πατέρας της 41χρονης Γεωργίας, το 2021 είχε προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών του, με τα δάνεια να εξυπηρετούνται στην ώρα τους.

«Όταν συνέβη αυτό με την Γεωργία ζήτησα βοήθεια. Η απάντηση ήταν “μην αγχώνεστε, δεν θα γίνει τίποτα”. Από τον Μάιο του 2024 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 τα δάνεια πληρώνονταν κανονικά. Τον Ιανουάριο του 2025 καθυστέρησα 9 ημέρες να πληρώσω τις 2 από τις 4 δόσεις έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία συμβάσεων», είπε.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα έκανε λόγο για ένα φαινόμενο σοβαρής απανθρωπιάς και αναλγησίας από την πλευρά των funds, τα οποία ανέβασαν τη δόση του δανείου του σε εξωφρενικά επίπεδα.

«Υπήρχε ένας δανεισμός που πληρωνόταν κανονικά η δόση. Μετά από τη δολοφονία της Γεωργίας για δύο μήνες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι συμβάσεις, δεν μπορούσε να εργαστεί».

«Ενημέρωσε, τους εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα, έδειξαν ότι το καταλαβαίνουν. Συνέχισε να πληρώνει τις δόσεις και τον Ιανουάριο πάει να πληρώσει τις δόσεις από τα δύο δάνεια και για 9 μέρες τα funds του κατήγγειλαν τις δύο συμβάσεις. Ενώ ζήτησε να ξαναγυρίσουν οι συμβάσεις όπως ήταν του λένε όχι, θα σου δώσουμε προθεσμία για δύο χρόνια να πουλήσεις τα σπίτια. Πήγαν τη δόση στα 2.000 ευρώ για να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο».

«Του βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό, πούλα αλλιώς πλειστηριασμός», σχολίασε η κα Νούκα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Σερρών: Θετικά μηνύματα από τη λειτουργία των κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

16/09/25 9:25 πμ

Δήμος Σερρών: Θετικά μηνύματα από τη λειτουργία των κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

 Η Μαστίχα Χίου στη δοκιμασία του 21ου αιώνα: «Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος»

16/09/25 9:18 πμ

 Η Μαστίχα Χίου στη δοκιμασία του 21ου αιώνα: «Μαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος»

Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

16/09/25 8:34 πμ

Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

16/09/25 8:23 πμ

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα - Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

16/09/25 8:17 πμ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα – Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

16/09/25 8:05 πμ

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες