Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει το ιατρικό προσωπικό σε αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.Advertisement     Επίκεντρο των τραγικών συνθηκών που έχει προκληθεί στις δομές υγείας από το δεύτερο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει το ιατρικό προσωπικό σε αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Advertisement
 

 

Επίκεντρο των τραγικών συνθηκών που έχει προκληθεί στις δομές υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι η Θεσσαλονίκη.

Σε ορισμένα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών με κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι αναγκαστικά δεν είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στήθηκε ένα κινητό νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αποτελείται από κοντέινερς που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Advertisement
Family Kitchen

Ο λόγος που στήθηκε το κινητό νοσοκομείο είναι για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός των ασθενών με covid-19.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Open:

 

πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ