Τρία χρόνια μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην 21χρονη φοιτήτρια Έμμα Καρυωτάκη η υπόθεση επανέρχεται με την παραπομπή σε δίκη και της συνοδηγού του οχήματος

Epiloges Press

Epiloges Press

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην 21χρονη φοιτήτρια Έμμα Καρυωτάκη στη Θεσσαλονίκη, οι δικαστικές εξελίξεις δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την άτυχη κοπέλα κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

Πλέον, η υπόθεση επανέρχεται με την παραπομπή σε δίκη και της συνοδηγού του οχήματος, η οποία αρχικά είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες, αλλά τώρα κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της Έμμας, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη για την απώλεια της νεαρής φοιτήτριας.

Οργή μετά την απαλλαγή της συνοδηγού – Μήνυση για υπόθαλψη εγκληματία

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2024 η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας κατέθεσε μήνυση εναντίον της συνοδηγού και τον περασμένο Αύγουστο ο εισαγγελέας αποφάσισε την παραπομπή της σε δίκη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. «Η συνοδηγός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συνεργίας στην επικίνδυνη οδήγηση με πρόκληση θανάτου και της εγκατάλειψης. Οι λόγοι απαλλαγής, όπως αναφέρονται στο βούλευμα, περιελάμβαναν το ισχυρό σοκ που υπέστη, τη μετεφηβική της ηλικία γιατί ήταν 19 ετών τότε και την αυτόβουλη και αυθόρμητη προσέλευσή της στο τμήμα με σκοπό να συνδράμει, έστω και ετεροχρονισμένα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι δεν πήγε αυτοβούλως αλλά τη συνέλαβαν 40 ώρες μετά το δυστύχημα. Εγώ λοιπόν θα το πάω μέχρι τέλους. Σκότωσαν το παιδί μου και δεν θα αφήσω κανέναν ατιμώρητο. Αυτό το άτομο θα λογοδοτήσει για όλες τις αξιόποινες πράξεις του» αναφέρει η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ Καμπάκη.

Δικαιοσύνη για την Έμμα: 16 χρόνια κάθειρξη στον οδηγό για τη θανατηφόρα παράσυρση

Το δυστύχημα σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2022 όταν το όχημα, που οδηγούσε ένας 27χρονος και είχε συνοδηγό την 19χρονη είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος να μπει το όχημα στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό, και να παρασύρει την Έμμα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα. Οδηγός και συνοδηγός εγκατέλειψαν το θύμα αβοήθητο. Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών στον 27χρονο κατηγορούμενο για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Έμμας. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον οδηγό αλβανικής καταγωγής, για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της φοιτήτριας για την εγκατάλειψή της αλλά και για το γεγονός ότι οδηγούσε χωρίς άδεια. Μάλιστα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η οικογένεια της Έμμας απαιτεί τιμωρία: «Η συνοδηγός πρέπει να λογοδοτήσει»

Πλέον η υπόθεση ανοίγει ξανά με την οικογένεια της Έμμας να αναμένουν την απόδοση της πλήρους δικαιοσύνης σε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση. «η συνοδηγός θα λογοδοτήσει για όλες τις αξιόποινες πράξεις που έχει διαπράξει, και όχι μόνο για την υπόθαλψη εγκληματία. Δεν θα σταματήσω εάν δεν μπει στη φυλακή», τονίζει η κα Καμπάκη. Ιδιαίτερη αγανάκτηση σε συγγενείς και φίλους της Έμμας έχει προκαλέσει και η μετέπειτα συμπεριφορά της κατηγορούμενης συνοδηγού η οποία ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που τη δείχνουν να είναι συνοδηγός σε αυτοκίνητα που έχουν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Στο μεταξύ, η οικογένεια της Έμμας, σε μια αξιέπαινη πράξη, δώρισε τα όργανά της, χάρη στα οποία πέντε άνθρωποι έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η μητέρα της, Κέλλυ Καμπάκη, έχει εκφράσει την υπερηφάνεια της για αυτήν την απόφαση, η οποία αντανακλά την επιθυμία της κόρης της πριν το μοιραίο δυστύχημα.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

14/03/26 9:01 μμ

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

14/03/26 8:56 μμ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

14/03/26 8:54 μμ

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

14/03/26 8:48 μμ

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

14/03/26 8:41 μμ

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

14/03/26 8:35 μμ

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

14/03/26 8:49 μμ

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

14/03/26 8:21 μμ

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου - Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

14/03/26 8:16 μμ

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

14/03/26 8:12 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

14/03/26 8:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

14/03/26 8:01 μμ

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

Σχολιάστε

3 × 4 =