Την ανάγκη να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την μετάδοση του κορονοϊού για να μην πιέζονται οι γιατροί που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την ανάγκη να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την μετάδοση του κορονοϊού για να μην πιέζονται οι γιατροί που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το εφημερεύων νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement
 

Τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με τους γιατρούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να επισκεφθεί τμήματα του νοσοκομείου και την καινούργια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, που, όπως είπε, έχει όλες τις παροχές.

Υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η περίοδος για το σύστημα υγείας, καθώς ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και αυτά μεταφράζονται σε νοσηλείες.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι το σύστημα υγείας αντέχει γιατί οι γιατροί “ είναι εδώ και αντέχουνε” και προσπαθούνε. Όπως είπε, πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη μετάδοση της νόσου για να μην πιέζονται οι γιατροί.

O αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Συμεών Μεταλλίδης, τόνισε ότι το ΑΧΕΠΑ και κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημερεύει, αντιμετωπίζει δύσκολες εφημερίες. “ Η πόλη έχει πάρα πολλά κρούσματα…τα κρούσματα είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση και με το Λεκανοπέδιο, άρα πιεζόμαστε σαν σύστημα περισσότερο”.

Πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έχει διαθέσει κλίνες ΜΕΘ για μη covid περιστατικά. “ Έχουμε καταλάβει σχεδόν τις μισές κλίνες ΜΕΘ της πόλης στον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι σημαντική βοήθεια”, τόνισε.

Advertisement
MEGA

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που επιτάχθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ότι είναι λύση ανάγκης, ωστόσο θα βάλουν και αυτοί ένα λιθαράκι.

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΑΧΕΠΑ, Χριστίνα Δημόνη, τόνισε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και 19 μήνες, παρά τη μεγάλη κόπωση, συνεχίζει να στηρίζει το σύστημα υγείας. “ Συστήνουμε σε όλους ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό για να πάρει τέλος αυτή η πανδημία”, συμπλήρωσε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας