Να πείσει το Δικαστήριο ότι επρόκειτο για ιατρικό λάθος κι ότι δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση θα επιχειρήσει στο Εφετείο ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τη δολοφονία της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Να πείσει το Δικαστήριο ότι επρόκειτο για ιατρικό λάθος κι ότι δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση θα επιχειρήσει στο Εφετείο ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης ασθενούς του, τον Απρίλιο του 2017 μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πρωτόδικα ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Δείγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει έδωσε κατά την πρώτη μέρα της δίκης που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Κληθείς να τοποθετηθεί επί της (βασικής) κατηγορίας ανέφερε: «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να την σκοτώσω».

Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας της θανούσας, η οποία, από το βήμα του μάρτυρα τόνισε ότι η κόρη της ήταν απολύτως υγιής. «Είχε όμως μεγάλο πρόβλημα με τους κιρσούς» πρόσθεσε και γι’ αυτό, όπως είπε, απευθύνθηκε σε γιατρό. Η ίδια μάρτυρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αρχικά την εξέτασε κάποιος άλλος γιατρός του Ιπποκρατείου, αλλά φαίνεται πως στη συνέχεια την ανέλαβε ο κατηγορούμενος, όταν πληροφορήθηκε για την υπόθεσή της και την αναζήτησε μέσω facebook. H διαδικασία διεκόπη για αύριο το πρωί, οπότε θα συνεχιστεί με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων, ανάμεσά στους οποίους είναι ο σύζυγος της 36χρονης και γιατροί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος, κατά την δικογραφία, μέτεφερε την νεκρή γυναίκα (χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό) στο αυτοκίνητό του, το οδήγησε στη Χαλκιδική και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον θεώρησε ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν -όμως- μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

Advertisement
MEGA

Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στους συγγενείς της 36χρονης αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ, σύμφωνα με την συνήγορό τους.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αντίπαλο δέος την ΝΔ

13/02/26 11:56 μμ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αντίπαλο δέος την ΝΔ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες 15χρονοι σε τροχαίο στην Αρτέμιδα Αττικής

13/02/26 11:52 μμ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες 15χρονοι σε τροχαίο στην Αρτέμιδα Αττικής

Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου

13/02/26 11:47 μμ

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Αίγυπτος: Το "κορίτσι του λεωφορείου" φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της παρενόχλησης που υφίστανται οι Αιγύπτιες σε δημόσιους χώρους

13/02/26 11:42 μμ

Αίγυπτος: Το “κορίτσι του λεωφορείου” φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της παρενόχλησης που υφίστανται οι Αιγύπτιες σε δημόσιους χώρους

ΠΑΟΚ: Νέο πλήγμα με Πέλκα

13/02/26 11:29 μμ

ΠΑΟΚ: Νέο πλήγμα με Πέλκα

Ο Άγιος Βαλεντίνος στη Μυτιλήνη εδώ και 120 χρόνια!

13/02/26 11:25 μμ

Ο Άγιος Βαλεντίνος στη Μυτιλήνη εδώ και 120 χρόνια – Πώς έφτασαν τα λείψανά του στο νησί

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις αρχές 2027 ο ανάδοχος του έργου αποκατάστασης του Κυβερνείου

13/02/26 11:18 μμ

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις αρχές 2027 ο ανάδοχος του έργου αποκατάστασης του Κυβερνείου

ΔΥΠΑ: Στις 18/2 ανοίγει το πρόγραμμα ενίσχυσης νεανικής επιχειρηματικότητας ύψους 37 εκατ. ευρώ

13/02/26 11:10 μμ

ΔΥΠΑ: Στις 18/2 ανοίγει το πρόγραμμα ενίσχυσης νεανικής επιχειρηματικότητας ύψους 37 εκατ. ευρώ

Ν. Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης - Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

13/02/26 11:04 μμ

Ν. Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης – Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΔΑΟΕ («Ελληνικό FBI»): Από τους τσιγαράδες και τον «Έλληνα Εσκομπάρ» στις πειραγμένες αντλίες - 10+1 τρανταχτές υποθέσεις

13/02/26 10:59 μμ

ΔΑΟΕ («Ελληνικό FBI»): Από τους τσιγαράδες και τον «Έλληνα Εσκομπάρ» στις πειραγμένες αντλίες – 10+1 τρανταχτές υποθέσεις

Νέο κύμα μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στην Ελλάδα από το Σάββατο

13/02/26 10:51 μμ

Νέο κύμα μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στην Ελλάδα από το Σάββατο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου

13/02/26 11:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου