Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα έναν 39χρονο Τούρκο

Advertisement
Τελευταία Νέα

Το κίνητρο πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία και κυρίως το άτομο που κρατούσε το 9αρι πιστόλι και σκότωσε με δύο σφαίρες τον 39χρονο υπήκοο Τουρκίας έξω από το ΚΤΕΛ Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να αναζητούν οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά, ο δράστης που κατέβηκε από το μαύρο αυτοκίνητο – τύπου 4Χ4 – και έριξε σε κοινή θέα εννιά σφαίρες στο όχημα που επέβαινε το θύμα με τον συμπατριώτη του, παραμένει άφαντος και έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να πέσει στα χέρια των Αρχών.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί εξέτασαν επί ώρες και με μεγάλη προσοχή τον οδηγό του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο 39χρονος, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει τι συνέβη τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και τι ενδεχομένως προηγήθηκε νωρίτερα, αφού είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα. Ωστόσο, ο μάρτυρας, εκτός από κάποια βασικά στοιχεία που έδωσε προανακριτικά, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει παραπάνω στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Και αυτό γιατί δε μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δράστη και για το πόσα άτομα επέβαιναν συνολικά στο όχημα που επέβαινε ο «πιστολέρο», παρά μόνο θυμόταν ότι ένα άτομο βγήκε από αυτό και ξεκίνησε να πυροβολεί με στόχο να σκοτώσει τον 39χρονο και όχι τον ίδιο. «Και να τον δω δε θα τον αναγνωρίσω», φαίνεται να είπε συγκεκριμένα στους αστυνομικούς, θέλοντας να κάνει σαφές ότι δε συγκράτησε καμία λεπτομέρεια από το σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ανθρώπου που άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκύπτει δεύτερο άτομο – για την ώρα – που να είχε ενεργό ρόλο στην δολοφονική ενέδρα, αφού δεν φαίνεται να υπήρχε συνεργός, τουλάχιστον στο σημείο. Βέβαια, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν ο δράστης βγήκε από την πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού, όποτε το σενάριο για τη συμμετοχή κι άλλων ατόμων δεν έχει απομακρυνθεί.

Το σημείο που διάλεξε ο δράστης προκειμένου να αφαιρέσει τη ζωή του 39χρονου, μόνο απομονωμένο δε θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Ουσιαστικά η ενέδρα στήθηκε στην είσοδο που οδηγεί στα ΚΤΕΛ Μακεδονία και περνούν δεκάδες οχήματα και πολίτες κάθε λεπτό. Επίσης, δεν χαρακτηρίζεται «τυφλό» σημείο, αφού υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας τριγύρω και συν τοις άλλοις ότι σε μικρή κοντινή απόσταση βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και από τον κόμβο Δεδροποτάμου περνούν διαρκώς οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής όλα τα στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με τα ακριβή κίνητρα να παραμένουν άγνωστα, ωστόσο κανείς δε μπορεί να απαντήσει γιατί ο δράστης ή οι δράστες «χτύπησαν» κατά τον συγκεκριμένο χρόνο, στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι εννέα κάλυκες και το θύμα

Advertisement
Family Kitchen

Στο σημείο του φονικού εντοπίστηκαν συνολικά εννέα κάλυκες, ενώ το θύμα φαίνεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο σφαίρες που δέχθηκε, μία στο κεφάλι και μία στην καρδιά.

Ο 39χρονος Τούρκος, που εκείνη την ώρα κρατούσε το τιμόνι του μαύρου Audi και δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, είπε ότι θεωρεί πως η δολοφονική ενέδρα είχε ως αποκλειστικό στόχο τον φίλο του, που τραυματίστηκε θανάσιμα, καθώς όλες οι βολές από το πιστόλι είχαν στόχο προς αυτόν, όμως χωρίς να μπορεί να απαντήσει αναφορικά με τον λόγο.

Στο μεταξύ, τόσο ο 39χρονος Τούρκος που έχασε τη ζωή του, όσο και ο συμπατριώτης του που οδηγούσε, δηλώνουν ότι είναι κάτοικοι Αττικής και συγκεκριμένα ότι ο ένας διαμένει στην Αργυρούπολη και το θύμα στον Πειραιά.

Ο 39χρονος που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια ως άτομο που αιτήθηκε άσυλο, ενώ ο συμπατριώτης του έχει νόμιμη άδεια παραμονής. Και οι δύο δήλωσαν ότι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ αμφότεροι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και είχαν προσαχθεί στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικές ουσίες.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες του μαφιόζικου χτυπήματος. Ήδη έχουν συλλέξει το υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντινών επιχειρήσεων, ενώ έχουν αυξηθεί τα μπλόκα και οι έλεγχοι σε κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να διαφύγει το μαύρο όχημα – τύπου 4Χ4, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, μετά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, προσήχθη και κρατείται, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, συγκεκριμένα κάνναβης.

Πηγή: protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Σε λειτουργία 45 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα - Πώς τα παραλαμβάνετε, πως επιστρέφονται

06/08/25 4:58 μμ

Σέρρες: Σε λειτουργία 45 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα – Πώς τα παραλαμβάνετε, πώς επιστρέφονται

“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 4:48 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου