Περισσότερες από 3500 συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, με την ευκαιρία του εκθεσιακού διδύμου «Philoxenia» και «Hotelia», που εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή, με 335 εκθέτες ... Περισσότερα

Ξεκινούν από σήμερα Philoxenia και Hotelia στη ΔΕΘ

Epiloges Press

Epiloges Press

Περισσότερες από 3500 συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, με την ευκαιρία του εκθεσιακού διδύμου «Philoxenia» και «Hotelia», που εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή, με 335 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 115 hosted buyers από 35 χώρες και μια επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ. Παράλληλα με τις δύο εκθέσεις, που θα διαρκέσουν ώς τις 20 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η «Real Estate Expo North», μια έκθεση για τις ευκαιρίες της βορειοελλαδικής κτηματαγοράς, την οποία συνδιοργανώνουν οι RM International και ΔΕΘ-Helexpo. Τις τρεις εκθέσεις θα εγκαινιάσει αύριο, στις 20:00, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Στη Philoxenia, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Αρμενία και τιμώμενη περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας, το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας, ενώ δυναμική παρουσία θα έχουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς του τουρισμού, όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος -ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Philoxenia ξεχωρίζει στις 19 Νοεμβρίου το καθιερωμένο της συνέδριο, που εστιάζει φέτος στον αθλητικό τουρισμό, στις προοπτικές ανάπτυξής του, στις ευκαιρίες από τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων για τη χώρα μας και στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών.

Η Hotelia, η καθιερωμένη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, έρχεται με τη σειρά της να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης. Μάλιστα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών της διοργανώνονται δύο πλούσιες θεματικές ενότητες, η «All About Gastronomy» και η «All About Café».

Στην ενότητα «All About Gastronomy» θα παρουσιαστούν δράσεις με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδέες, μοναδικοί συνδυασμοί προϊόντων και βραβευμένοι παραγωγοί, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία. Μάλιστα, στο τραπέζι της ειδικής ενότητας dining area, στο περίπτερο 9 θα πραγματοποιούνται κατά το τριήμερο της έκθεσης masterclasses και θα παρουσιάζονται γευστικά τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα από διάφορες περιοχές της χώρας και σε μοναδικούς συνδυασμούς με θέμα «My Local Greek Choice». Στην ενότητα «All About Café», αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, με workshops και με τον μοναδικό Latte Art ThrowDown Competition, καταξιωμένοι baristas και roasters θα εντυπωσιάσουν με τις τεχνικές και τις δεξιότητές τους και θα αποκαλύψουν μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων τις αρωματικές «συνταγές» του καφέ στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στους λάτρεις του στο Περίπτερο 12.

Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν, τέλος, στη «Real Estate Expo North». Το ωράριο των εκθέσεων είναι: Παρασκευή 11:00 με 20:00, Σάββατο 10:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00._

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

14/03/26 9:32 πμ

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

14/03/26 9:22 πμ

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1

14/03/26 9:13 πμ

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

14/03/26 9:07 πμ

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στη Βουβούλα Σκούρα για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό

13/03/26 11:08 μμ

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στη Βουβούλα Σκούρα για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό

Το σχολείο χωρίς πειθαρχία οδηγείται στην κατάρρευση - άρθρο

13/03/26 11:04 μμ

Το σχολείο χωρίς πειθαρχία οδηγείται στην κατάρρευση – άρθρο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 14 Μαρτίου

13/03/26 11:00 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 14 Μαρτίου