Στην Κεντρική Μακεδονία θα αρχίσουν σε δύο εβδομάδες τα γυρίσματα παραγωγής του Χόλιγουντ για την κινηματογραφική ταινία Barracuda, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Η παραγωγή είναι ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ ενώ όλα τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία.

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στην Κεντρική Μακεδονία θα αρχίσουν σε δύο εβδομάδες τα γυρίσματα παραγωγής του Χόλιγουντ για την κινηματογραφική ταινία Barracuda, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Η παραγωγή είναι ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ ενώ όλα τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία.

Advertisement
 

 
Ο παραγωγός του Barracuda Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν (Robert Van Norden), ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο της ανίχνευσης τοποθεσίας, ανέφερε ότι επισκέψεις γίνονται σε διάφορα μέρη, στην Περαία, τη Θέρμη, τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές. Τόνισε ότι χρησιμοποιούνται εσωτερικές και εξωτερικές τοποθεσίες καθώς και ο χώρος του στούντιο στη Θέρμη και γνωστοποίησε ότι τα συνεργεία θα βρίσκονται στην περιοχή για πέντε εβδομάδες και συνολικά τριάντα ημέρες γυρισμάτων.



«Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε τα περισσότερα από αυτά που αναζητούσαμε μέχρι στιγμής, χάρη στη βοήθεια της ελληνικής ομάδας. Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε γυρίσματα σε δύο εβδομάδες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «είναι μια ταινία και μια ταινία χρειάζεται κάθε είδους πράγματα. Χρησιμοποιούμε οτιδήποτε μπορούμε

Ο κ. Βαν Νόρντεν σημείωσε ότι ο Αντόνιο Μπαντέρας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα ενώ για το θέμα της ταινίας επισήμανε ότι πρόκειται για μια ταινία δράσης, μια ταινία γκάνγκστερ, που περιστρέφεται γύρω από τη δράση ενός ανθρώπου που υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκληματίας, εμπλέκεται σε εγκληματικές δράσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους για να σώσει ένα νέο κορίτσι

Και καθώς το σενάριο της ταινίας προβλέπει ότι αυτή διαδραματίζεται στη Φλόριντα ο ίδιος επισήμανε ότι η δουλειά των παραγωγών είναι να κάνουν κάποια μέρη να μοιάζουν με άλλα μέρη. «Αυτή είναι η δουλειά μας και είμαστε ευτυχείς που την κάνουμε στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε.

Advertisement
ΔΕΗ


Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι «πολύ σύντομα ξεκινάει και η κατασκευή των στούντιο της Millenium στη Θέρμη» και ανέφερε ότι τα στούντιο αυτά «θα επιτρέψουν στην περιοχή τη δική μας να δημιουργήσει η Millenium τη βάση για την παραγωγή σειράς τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών». Είπε ακόμη ότι «ήδη σχεδιάζονται και άλλες Χολυγουντιανές ταινίες μετά το καλοκαίρι οι οποίες θα βάλουν για τα καλά τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως».

Advertisement


Μίλησε, παράλληλα για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, την απασχόληση Ελλήνων ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην ταινία και την κινητοποίηση πολλών κλάδων της οικονομίας της περιοχής που θα κληθούν να στηρίξουν τα γυρίσματα και θα επωφεληθούν σημαντικά.

Σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής των γυρισμάτων ανέφερε ότι «μπορεί ο θεατής να ξέρει πως η δράση λαμβάνει χώρα στη Φλόριντα ή κάπου αλλού, όμως θα είναι γνωστό ότι τα γυρίσματα έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία, άρα οι ομορφιές αυτού του τόπου αναδεικνύονται, προβάλλονται και όλη αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική την περιοχή μας και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας».


«Θα γίνει μια ταινία η οποία δεν θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά τις συνθήκες και τις υποδομές για να γίνει Μαϊάμι» σχολίασε, άλλωστε, ο διευθυντής οργάνωσης της παραγωγής Δημήτρης Καμπάς. «Αυτό γίνεται για πρώτη φορά» είπε και υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό «δίνεται μια ευκαιρία και για επόμενες παραγωγές να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά μέσα και τις υποδομές της χώρας και της πόλης για να είναι η Θεσσαλονίκη όντως ένα στούντιο για τις επόμενες ταινίες».

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π.Πουλιάκας: Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η πλατεία Ειρήνης - video

06/10/25 8:26 μμ

Π.Πουλιάκας: Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η πλατεία Ειρήνης – video

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων»: Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και συντονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

06/10/25 8:21 μμ

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων»: Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και συντονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Σέρρες - Επιστημονική ημερίδα: «Έρευνα – Συγγραφή – Καινοτομία»

06/10/25 8:14 μμ

Σέρρες – Επιστημονική ημερίδα: «Έρευνα – Συγγραφή – Καινοτομία»

Π. Πουλιάκας: "Την Παρασκευή υπήρξε πρόβλημα στον οδοφωτισμό λόγω ΔΕΔΔΗΕ - video

06/10/25 8:06 μμ

Π. Πουλιάκας: “Την Παρασκευή υπήρξε πρόβλημα στον οδοφωτισμό λόγω ΔΕΔΔΗΕ – video

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 7:58 μμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Η ΕΛΜΕ Σερρών καταγγέλλει τα κενά στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία - video

06/10/25 7:53 μμ

Η ΕΛΜΕ Σερρών καταγγέλλει τα κενά στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία – video

Ποινικό αδίκημα η εγκατάλειψη ογκωδών απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους - Πρόστιμά και οδηγίες από τον δήμο Σερρών - video

06/10/25 7:44 μμ

Ποινικό αδίκημα η εγκατάλειψη ογκωδών απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους – Πρόστιμα και οδηγίες από τον δήμο Σερρών – video

Σέρρες: Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου από ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και 75 χρόνια

06/10/25 7:30 μμ

Σέρρες: Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου από ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και 75 χρόνια

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: "60 οικογένειες χωρίς εισόδημα" - Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για τις αποζημιώσεις και τον εμβολιασμό - video

06/10/25 7:20 μμ

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: “60 οικογένειες χωρίς εισόδημα” – Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για τις αποζημιώσεις και τον εμβολιασμό – video

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό νερού στην Επαρχιακή οδό Σερρών Ξηροτόπου - video

06/10/25 7:08 μμ

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό νερού στην Επαρχιακή οδό Σερρών Ξηροτόπου – video

Υπογραφή συμφωνίας υπουργείου Μετανάστευσης με Υπερταμείο: Στόχος η μείωση δαπανών και ο δραστικός περιορισμός επιδομάτων

06/10/25 6:59 μμ

Υπογραφή συμφωνίας υπουργείου Μετανάστευσης με Υπερταμείο: Στόχος η μείωση δαπανών και ο δραστικός περιορισμός επιδομάτων

Ξεκίνησαν οι έμμεσες συνομιλίες για τη Γάζα στο Σαρμ ελ Σέιχ

06/10/25 7:02 μμ

Ξεκίνησαν οι έμμεσες συνομιλίες για τη Γάζα στο Σαρμ ελ Σέιχ