Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με …fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες, από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με …fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες, από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω καραντίνας.

 

«Εκεί που χτυπούσε σπάνια το τηλέφωνο για υιοθεσίες, μέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Καλαϊτζίδου από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση «Νοιάζομαι» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε ανεύθυνες υιοθεσίες.

«Έχουμε, για παράδειγμα, τον Ντεξ που είναι πίτμπουλ και περιμένει για υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια και μέσα σε 3 μέρες είχαμε 4 ενδιαφερόμενους!», λέει χαρακτηριστικά η κ. Καλαϊτζίδου. «Είναι μάλιστα ενδεικτικό», σύμφωνα με την ίδια, «ότι δεχόμαστε πλέον απανωτά αιτήματα να έρθουν στο καταφύγιό μας και να γνωρίσουν τα σκυλιά μας, τη στιγμή που γενικότερα, ήταν σχεδόν μηδενικές οι επισκέψεις».

 

Αυτό που υποψιάζει, μάλιστα, την κ. Καλαϊτζίδου για τα κίνητρα των ενδιαφερόμενων, είναι το γεγονός ότι ζητούν να γίνουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες υιοθεσίας και να παραλάβουν άμεσα το σκυλί.

«Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται γιατί ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και οι υιοθεσίες που κάνουμε, γίνονται μέσω δήμων. Στην υιοθεσία πρέπει να γνωρίσεις το ζώο, να δεις και συ αλλά και το σκυλί αν “ταιριάζεται”, να μιλήσεις με τον εκπαιδευτή του, να γίνουν οι εξετάσεις στον κτηνίατρο και να υλοποιηθεί στη συνέχεια, όλη η προβλεπόμενη διαδικασία», λέει η υπεύθυνη της φιλοζωικής.

Τους ενδοιασμούς της ενισχύει επιπλέον και το γεγονός ότι επειδή όλα τα ζώα του καταφυγίου είναι μεγαλόσωμα, υπάρχει γενικά μειωμένο ενδιαφέρον για την υιοθεσία τους.

«Επειδή είναι ενήλικα και μεγαλόσωμα, δεν τα θέλουν. Είναι στα αζήτητα επειδή επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι δύσκολα στο χειρισμό και πιάνουν …χώρο στο διαμέρισμα. Αυτά τα σκυλιά όμως είναι πιο ήρεμα από τα στριφνά, πολλές φορές, μικρόσωμα που γαβγίζουν συνέχεια και δεν θέλουν πια τόσο πολύ χώρο», σημειώνει.

Advertisement
MEGA

Καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι είναι ανοιχτοί στις υιοθεσίες, χωρίς να απορρίπτουν κάποιον αλλά τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα ζώα θα βρουν τον κατάλληλο και μόνιμο ιδιοκτήτη και όχι έναν περιστασιακό.

 

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video