Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση ... Περισσότερα

«εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, για την διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δυο λαών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Epilogestv

Epilogestv

Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δυο λαών , αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου, υπογράμμισε ότι «τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν φέτος οι χώρες μας, έγιναν αφορμή για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς, κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό, που ενώνει τους δυο λαούς».

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι «η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, για την διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δυο λαών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Ωστόσο, παρατήρησε, ότι «έχοντας επίγνωση του γεγονότος, ότι υπάρχουν ζητήματα, στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η διατήρηση και εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία σας, σήμερα στην Ελλάδα, μετά την πάροδο έξι ετών, πιστεύω ότι αντανακλά, το θετικό αυτό πνεύμα».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία στον φίλο λαό της Τουρκίας, καθώς και παραγωγικές συνομιλίες, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας και καλωσόρισε και πάλι τον Τούρκο Πρόεδρο στην Ελλάδα.

Advertisement
Family Kitchen

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα αποτελέσει ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι αρμόδιοι υπουργοί των δυο χωρών, που θα υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες. Όπως είπε, σκοπός είναι να ανεβάσουμε από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών στα 10 δισεκατομμύρια και παρατήρησε ότι θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα πεδία, σε όλα τα θέματα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κλείνοντας, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο πλευρών, να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, έτσι πρέπει να κερδίζεις»

11/01/26 8:40 μμ

Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που νίκησε με 40 πόντους την Καρδίτσα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, έτσι πρέπει να κερδίζεις»

Δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού την Τρίτη με εκπροσώπους των αγροτών

11/01/26 8:34 μμ

Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού την Τρίτη με εκπροσώπους των αγροτών

Εθνικό Σύστημα Αγροτικής Ιχνηλασιμότητας και Αυθεντικότητας - Δ. Παπαστεργίου: Η τεχνολογία έχει αξία όταν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις

11/01/26 8:27 μμ

Εθνικό Σύστημα Αγροτικής Ιχνηλασιμότητας και Αυθεντικότητας – Δ. Παπαστεργίου: Η τεχνολογία έχει αξία όταν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

11/01/26 8:14 μμ

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής

Δώρο ζωής από 64χρονο δότη που νοσηλευόταν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

11/01/26 8:13 μμ

Δώρο ζωής από 64χρονο δότη που νοσηλευόταν στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Στα λευκά Άνω Βροντού και Ορεινή- Χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών

11/01/26 8:01 μμ

Στα λευκά Άνω Βροντού και Ορεινή- Χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών

Η Ελλάδα σε Στιγμές: Δύο λεπτά αρκούν για να ξεκινήσει το ταξίδι

11/01/26 7:53 μμ

Η Ελλάδα σε Στιγμές: Δύο λεπτά αρκούν για να ξεκινήσει το ταξίδι – Δείτε βίντεο

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες

11/01/26 7:56 μμ

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

Έλενα Παπαρίζου: Έπαθα υπερκόπωση και είναι κακό πράγμα, θέλει παρακολούθηση

11/01/26 7:48 μμ

Έλενα Παπαρίζου: Έπαθα υπερκόπωση και είναι κακό πράγμα, θέλει παρακολούθηση

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

11/01/26 7:41 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο