Την απαλλαγή του 70χρονου ντράμερ, που είχε συνεργαστεί με δημοφιλές συγκρότημα στο παρελθόν, για τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, ζήτησε η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την απαλλαγή του 70χρονου ντράμερ, που είχε συνεργαστεί με δημοφιλές συγκρότημα στο παρελθόν, για τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, ζήτησε η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζεται ο μουσικός.

Advertisement
 

Η Εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα από τους δικαστές να απαλλάξουν τον 70χρονο για τις δύο υποθέσεις λόγω αμφιβολιών και για τις άλλες δύο λόγω παραγραφής. Ο μουσικός δικάζεται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο μετά από καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών ότι ενόσω ήταν ανήλικες και κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015, τις κακοποιούσε σεξουαλικά σε παραθεριστικό συγκρότημα στο νομό Ηλείας εκμεταλλευόμενος τις φιλικές σχέσεις που είχε με τους γονείς των ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό για τις δύο από τις τέσσερις υποθέσεις προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία, πλην όμως οι πράξεις έχουν παραγραφεί. Για τις άλλες δύο η Εισαγγελέας είπε πως «αν και είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί» όπως καταγγέλλονται, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά με αυστηρά νομικά πλαίσια.

Ανέφερε, αν και μπορεί να έγιναν οι πράξεις που καταγγέλλονται εντούτοις αυστηρά νομικά δεν προκύπτει πλήρης απόδειξη: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις.. Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά (τα καταγγελλόμενα) δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Advertisement
ΔΕΗ

Παράλληλα η Εισαγγελέας στην αγόρευση της αναφέρθηκε και στο θέμα της στάσης που κράτησαν επί σειρά ετών οι γονείς των κοριτσιών : «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο, το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας έναν εν δυνάμει, κατά την κρίση τους παιδόφιλο, να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα» είπε σε αυστηρό ύφος.

Ο 70χρονος από τον περασμένο Φεβρουάριο εκτίει στην φυλακή ποινή 5 ετών που του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 6χρονης το 2011-2013 στον Ωρωπό όπου παραθέριζαν ο δράστης και το θύμα με τους γονείς του. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη και του είχε χορηγηθεί αναστολή.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον 52 νεκροί σήμερα κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

02/10/25 9:42 μμ

Τουλάχιστον 52 νεκροί σήμερα κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Διαθέσιμα τα εισιτήρια για την Τελική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2026

02/10/25 9:46 μμ

Διαθέσιμα τα εισιτήρια για την Τελική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2026

Ροζ φωταγωγήθηκαν οι «Ομπρέλες» με πρωτοβουλία του συλλόγου «Άλμα Ζωής»

02/10/25 9:43 μμ

Ροζ φωταγωγήθηκαν οι «Ομπρέλες» με πρωτοβουλία του συλλόγου «Άλμα Ζωής»

Ο Μακρόν ζητεί από το Ισραήλ την "προστασία" των Γάλλων που επέβαιναν στον στολίσκο Global Sumud

02/10/25 9:41 μμ

Ο Μακρόν ζητεί από το Ισραήλ την “προστασία” των Γάλλων που επέβαιναν στον στολίσκο Global Sumud

Εχινάκεια, φασκόμηλο, τίλιο - 3 βότανα του χειμώνα που θωρακίζουν τον οργανισμό

02/10/25 9:01 μμ

Εχινάκεια, φασκόμηλο, τίλιο – 3 βότανα του χειμώνα που θωρακίζουν τον οργανισμό

Πως θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα: Οι 14 φθινοπωρινές δουλειές που πρέπει να γίνουν

02/10/25 8:56 μμ

Πως θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα: Οι 14 φθινοπωρινές δουλειές που πρέπει να γίνουν

Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου

02/10/25 9:17 μμ

Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου

Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

02/10/25 8:53 μμ

Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

02/10/25 8:51 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο»-Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, που εγκαινιάζεται στις 3/10, αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

02/10/25 8:58 μμ

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο» – Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

02/10/25 8:48 μμ

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες

02/10/25 8:44 μμ

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες