To πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Κερκινίτις είναι γεγονός.  Οι αθλητές του Ναυταθλητικού Συλλόγου Κερκινίτις Μπόνας Γιάννης και Αλιατίδης Στράτος  με προπονητή τον Βασίλη Τσανταρλιώτη, κατέκτησαν την πρώτη ... Περισσότερα

Θρίαμβος των Σερρών στην κωπηλασία από τον Ναυταθλητικό Σύλλογο "Κερκινίτις"- video

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

To πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Κερκινίτις είναι γεγονός.  Οι αθλητές του Ναυταθλητικού Συλλόγου Κερκινίτις Μπόνας Γιάννης και Αλιατίδης Στράτος  με προπονητή τον Βασίλη Τσανταρλιώτη, κατέκτησαν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο 90ο επετειακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο διπλό σκιφ παίδων, που διεξήχθη στη λίμνη της Καστοριάς την Κυριακή 21/7/2024.

Advertisement
 

Η πρώτη θέση μεταξύ 11 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα, είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη επιτυχία του Συλλόγου, καθώς είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που παίρνει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Η αποστολή του Σερραϊκού Συλλόγου συμμετείχε στους αγώνες με τέσσερις αθλήτριες και δύο αθλητές όπου εκτός από το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε την 5η θέση στις κορασίδες στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ, με τις αθλήτριες Καζάκη Αρετή, Κωστίδου Αναστασία, Τσιτσιμπίκου Ουρανία και Μπέλλιου Δήμητρα.

Ο 15χρονος Στράτος Αλιατίδης από το Ψυχικό και ο 16χρονος Γιάννης Μπόνας από την Μονόβρυση μοιράστηκαν τα συναισθήματα τους 

EΡΩΤΗΣΗ : Ποια συναισθήματα είχες μόλις τερματίσατε στην πρώτη θέση;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Αρχικά χάρηκα πολύ γιατί πριν από ένα χρόνο από εκεί που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο μεγάλο τελικό, φέτος τον κερδίσαμε και πιστεύω είναι μεγάλη βελτίωση για αυτό το χρονικό διάστημα. Επίσης, με τον καιρό, αλλά και με αυτήν την σημαντική διάκριση πλέον αισθάνομαι πολύ περισσότερο ενσωματωμένος στην κωπηλατική κοινότητα κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει επίσης. Ένα ακόμη συναίσθημα μετά την κούρσα ήταν μια ανακούφιση γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό που ονειρευόμασταν και για το οποίο κοπιάζαμε τόσο καιρό και τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα και να χαλαρώσουμε δήλωσε ο Γιάννης Μπόνας.

Ενώ ο 15χρονος Στράτος Αλιατίδης :

Μόλις άκουσα την κόρνα του τερματισμού ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση που όλη αυτή η σκληρή δουλειά και η απαιτητική προπόνηση έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι να πάμε στην εξέδρα των απονομών δεν μπορούσα να το πιστέψω, παρόλο που από την προηγούμενη μέρα μετά τους προκριματικους ήξερα ότι είμαστε το πλήρωμα με τις περισσότερες πιθανότητες για το χρυσό. Τώρα νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμοιφθηκαν, είμαι ακόμα ανακουφισμενος, χαίρομαι για τη νίκη μας, και τέλος χαίρομαι που είμαστε το πλήρωμα το οποίο έφερε τη σημαντικότερη νίκη στον Σύλλογο μας μέχρι σήμερα.

Πολλά είναι τα όνειρα των δύο χρυσών αθλητών για το μέλλον. 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Γιάννης: Επόμενο μεγάλο στόχο δεν έχω θέσει ακόμα θα ήθελα να κάνω μια αξιοπρεπή κούρσα στης προκρίσεις τους Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Γνωρίζω πως ο συναγωνισμός στα σκιφ είναι πολύ μεγάλος κι ευελπιστώ να είμαι έτοιμος μέχρι τότε. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα προσπαθήσω πολύ. Αυτήν την στιγμή στόχος μου είναι να ξεπερνώ τον εαυτό μου σε κάθε προπόνηση και μάλλον επόμενος μεγάλος στόχος θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας προς το τέλος του 2024.

Στράτος: Ο μεγάλος μου στόχος στη κωπηλασία είναι η επιλογή μου στους καλύτερους αθλητές της χώρας και η συμμετοχή μου σε διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο αυτό…

Advertisement

Αν τυχόν ο στόχος που έχω θέσει δε πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, έχω την υπομονή να το διαχειριστώ και ξέρω πως η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Οι αθλητές του Ναυταθλητικού Συλλόγου Κερκινίτις Γιάννης  Μπόνας  και Στράτος  Αλιατίδης κατέκτησαν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο 90ο επετειακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο διπλό σκιφ παίδων, που διεξήχθη στη λίμνη της Καστοριάς την Κυριακή 21/7/2024.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή