Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Σ. Χόντος ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας. Όπως μεταδίδει το evrytanika.gr ο θανών έδινε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Σ. Χόντος ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας. Όπως μεταδίδει το evrytanika.gr ο θανών έδινε «μάχη» με την επάρατη νόσο εδώ και δύο χρόνια.

Advertisement
 

 

Πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει και τη σύζυγό του για τον ίδιο λόγο. Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

 

 

Λίγα λόγια για την οικογένεια Χόντου

 

Πριν μισό περίπου αιώνα, τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, με ένα δισάκι στον ώμο και τις ευχές των συγχωριανών τους, εγκαταλείπουν τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα.

Advertisement
Family Kitchen

Στην πρωτεύουσα, τα πέντε αδέρφια, οι Νίκος, Γιώργος, Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος, δεν θα αργήσουν να αντιληφθούν ότι έχουν κλίση στο εμπόριο. Ξεκινούν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διαθέτουν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, «αναβαθμίζονται» καθώς αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου. Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η επιτυχία είναι άμεση, καθώς οι Ελληνίδες βρίσκουν στο κατάστημα της Ομήρου το «σύμμαχό» τους στη γυναικεία περιποίηση. Με σλόγκαν το «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά από το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.

Με πληροφορίες από evrytanika.gr, enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

17/12/25 12:07 μμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος - video

17/12/25 12:03 μμ

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος – video

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - "Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο"

17/12/25 12:02 μμ

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας – “Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο”

17/12/25 12:02 μμ

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών κατά τις εορτές αποφάσισε ο ΟΣΕΘ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενημέρωση από τον ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ που αφορά τον Γ. Ξυλούρη ζητά η ΝΔ

17/12/25 11:58 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενημέρωση από τον ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ που αφορά τον Γ. Ξυλούρη ζητά η ΝΔ

Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

17/12/25 11:25 πμ

Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

17/12/25 11:15 πμ

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του '90

17/12/25 10:42 πμ

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του ’90

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων