Κάθε καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν είναι ώρα για παγωμένο καφέ. Από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που τον ζεστό καφέ δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Αλήθεια, ποιος από τους δύο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κάθε καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν είναι ώρα για παγωμένο καφέ. Από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που τον ζεστό καφέ δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Αλήθεια, ποιος από τους δύο είναι η καλύτερη επιλογή;

 

Ο κρύος καφές…

1. Είναι λιγότερο όξινος, άρα επηρεάζει λιγότερο το πεπτικό σύστημα και κατά συνέπεια είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθεί κάποιος στομαχικές ενοχλήσεις πίνοντας παγωμένο καφέ.
2. Έχει λιγότερη καφεΐνη. Για την ακρίβεια, ο cold brew περιέχει 40mg καφεΐνης ανά 100γρ., σε σχέση με τον ζεστό καφέ που περιέχει 60mg καφεΐνης ανά 100γρ.. Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερο τρέμουλο, λιγότερες διαταραχές στον ύπνο, λιγότερες αρνητικές επιρροές στην πίεση.
3. Κάνει καλό στην καρδιά. Ήξερες ότι σύμφωνα με έρευνα του 2017 από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο καφές μειώνει την πιθανότητα εμφράγματος; Όπως, άλλωστε αναφέρθηκε και παραπάνω, ο κρύος καφές είναι «φιλικός» προς την αρτηριακή πίεση.

Ο ζεστός καφές…

1. Έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, σε σχέση με τον παγωμένο καφέ, σύμφωνα με έρευνα αμερικάνικη έρευνα του 2018, από το Thomas Jefferson University.
2. Μας φτιάχνει τη διάθεση. Έρευνα του 2009 είχε δείξει ότι ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να δημιουργήσει αίσθημα ζεστασιάς, καθώς και να μας κάνει πιο γενναιόδωρους και φιλικούς απέναντι στους άλλους.
3. Μειώνει το άγχος. Ακόμη και το άρωμα του ζεστού καφέ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της έλλειψης ύπνου, όπως το άγχος και η κούραση. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι προτιμούν να ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα ζεστό καφεδάκι.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο καφές είναι γενικά ένα ωφέλιμο ρόφημα, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που επιλέγεις να το απολαύσεις, με τον κρύο και τον ζεστό καφέ να έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Advertisement
MEGA

 

medlabgr.blogspot.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

13/01/26 8:32 πμ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

13/01/26 8:26 πμ

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών