10.2 C
Serres

“Tι μπορώ να κάνω για να μην μένουν καθόλου μικρόβια στα ρούχα μου μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο;”

Date:

Μπορεί να γνωρίζετε με απόλυτη ακρίβεια πώς να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο σας αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι έχετε (κυριολεκτικά) καθαρίσει! Για να αποκτήσετε ρούχα καθαρά όχι μόνο από τους λεκέδες, αλλά και από παθογόνα μικρόβια, καλό είναι να προσέχετε τα ακόλουθα σημεία.

Κάδος πλυντηρίου Τα μικρόβια αναπτύσσονται σε σημεία με υγρασία. Κι αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς αν έχετε ξεχάσει τα βρεγμένα ρούχα μέσα στον κάδο για περισσότερο από μισή ώρα. Με άλλα λόγια, αν τα έχετε αφήσει κλεισμένα σε αυτόν για παραπάνω από μία ώρα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα πλύνετε ξανά. Γιατί; Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι έχει περίπου το 1/4 των παθογόνων μικροβίων επιβιώνει της απλής πλύσης. Πέρα από το να αφαιρείτε τα ρούχα άμεσα από τον κάδο, φροντίστε να βάζετε το πλυντήριο άδειο να κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα πλύσης, μία φορά κάθε 20 ημέρες ώστε να καθαριστεί ο κάδος και η θήκη του απορρυπαντικού.ρουχα 1 2

Διαδικασίες πλύσης Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίστε ότι τα ρούχα σας παραμένουν χωρίς μικρόβια. Για αρχή, φροντίστε να βάζετε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού σε κάθε πλύση (όση αναλογεί στην ποσότητα ρούχων που θέλετε να πλύνετε) ώστε να είστε σίγουροι ότι τα ρούχα σας θα καθαριστούν πλήρως. Επίσης, καλό είναι να μην ακουμπάτε τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σας με βρώμικα χέρια για να μην τα γεμίσετε με τυχόν μικρόβια. Τέλος, μην παραλείπετε ποτέ το σίδερο – όσο βαρετό κι αν σας φαίνεται. Η θερμότητα εξολοθρεύει τα μικρόβια που έχουν επιβιώσει από το πλύσιμο.

Εσώρουχα Αποτελούν τη συνηθέστερη πηγή περιττωματικών μικροβίων. Οπότε καλό είναι να τα πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα, επιλέγοντας υψηλότερη θερμοκρασία πλύσης και ένα απορρυπαντικό που να προστατεύει τα χρώματα.;

ρουχα2 24





Το καλάθι για τα άπλυτα Ο κυριότερος τόπος όπου συσσωρεύονται τα παθογόνα μικρόβια δεν είναι άλλος από το καλάθι στο οποίο συνηθίζετε να τοποθετείτε τα βρώμικα ρούχα μέχρι να έρθει η ώρα τους να μπουν σε διαδικασία πλύσης. Για να μειώσετε τους κινδύνους που παραμονεύουν, φροντίστε να καθαρίζετε το καλάθι κάθε 15-20 ημέρες. Αν είναι πλαστικό, μπορείτε να το πλύνετε εύκολα και άφοβα με απορρυπαντικό. Αν έχει υφασμάτινη επένδυση, αφαιρέστε την από το καλάθι και βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα σας.

πηγή: spirossoulis.com

ΕλλάδαΓυναίκα“Tι μπορώ να κάνω για να μην μένουν καθόλου μικρόβια στα ρούχα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έλαιο λεβάντας: Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά

Οι καλύτεροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε έλαιο λεβάντας στα...

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Εγκαινιάστηκε το νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Το νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εγκαινιάστηκε...

Ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» για τους ασθενείς στα επείγοντα – Από το 2025 στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να εισάγει μια σημαντική καινοτομία...

Πώς να προστατευτείς από τους κεραυνούς: Οδηγίες ασφαλείας

Οι κεραυνοί αποτελούν φυσικό φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα