Τι πρέπει να ξέρετε για το πρώτο «περιπλανώμενο ξενοδοχείο» του κόσμου (φωτο)
Date:
Εκεί όπου όλα είναι εφήμερα και ο προορισμός είναι το ταξίδι παρά το δωμάτιο
Μόλις ένα «εφήμερο» ή «περιπλανώμενο» ξενοδοχείο υπάρχει στον κόσμο μας από το 2018, είναι φυσικό λοιπόν να μην έχετε ακούσει ποτέ τον όρο.
Έχει πάρει μάλιστα το όνομά του από τον μέσο αριθμό των ωρών που διαρκεί η ανθρώπινη ζωή, δίνοντας έτσι το στίγμα του τι ακριβώς ευαγγελίζεται το 700’000 heures.
Κάθε εξάμηνο λοιπόν, ο ιδιοκτήτης Thierry Teyssier και η ομάδα του στο 700’000 heures παίρνουν ένα ελίτ γκρουπ πελατών σε έναν νέο προορισμό. Το πακέτο έχει άρωμα τοπικό και περιλαμβάνει αδιανόητα exclusive υπηρεσίες. Διαρκεί για λίγο καιρό και μετά χάνεται για πάντα.
Είναι ένας καινοτόμος τρόπος διακοπών, μια από αυτές τις εμπειρίες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Ό,τι ζήσεις εδώ θα τα θυμάσαι αναγκαστικά για το υπόλοιπο του βίου σου.
Δεν είναι βέβαια εύκολο να απολαύσεις τις ανεβασμένες υπηρεσίες του «περιπλανώμενου ξενοδοχείου», καθώς πρέπει να είσαι ήδη μέλος του κλειστού γκρουπ Cercle des Amazirs, στο οποίο χρειάζεσαι πρόσκληση αλλά και 2.000 ευρώ τον χρόνο για να ενταχθείς και να παραμείνεις στις τάξεις του.
Αν το ξεπεράσεις αυτό, τότε ανοίγεται μπροστά σου μια αλλιώτικη εμπειρία. Ταξιδιωτικές φέτες δηλαδή που προκύπτουν αβίαστα και ξαφνικά. Όλο το ταξίδι σαν έκπληξη είναι, με αυθόρμητα πράγματα να λαμβάνουν χώρα σε αυτοσχέδιους χώρους που στήνονται χωρίς καν να το γνωρίζεις.
Η διαμονή σε κάθε προορισμό γίνεται μάλιστα σε πραγματικά σπίτια των ντόπιων, τις κοινότητες των οποίων ανταμείβει η 700’000 heures με φιλανθρωπικές δράσεις και αναπτυξιακά προγράμματα.
Το πρώτο ταξίδι της 700’000 έλαβε χώρα το 2019 στην ιταλική Απουλία και έκτοτε έχει ταξιδέψει τον ελίτ κόσμο της σε Καμπότζη, Βραζιλία και Παρίσι. Το νέο ταξίδι του φετινού Απριλίου περιλαμβάνει Ιαπωνία.
Τι ακριβώς περιλαμβάνει, κανείς δεν ξέρει, καθώς είπαμε πως όλα είναι έκπληξη. Με βάση τα παλιότερα πάντως ταξίδια, μιλάμε για γκουρμέ γεύματα στα πιο απροσδόκητα μέρη, μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα, χαλάρωση σε χώρους κλειστούς για τους κοινούς θνητούς, αυθεντική επαφή με το τοπικό στοιχείο και τέτοια υπέροχα πράγματα.
Πηγή newsbeast.gr