Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

 

Advertisement
 

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα) σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Δήλωση του Νίκου Παππά: «Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη: Ήταν δίκαιο, το κάνουμε πράξη»

 

«Ο νόμος για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη έρχεται να λύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού 400.000 συμπολιτών μας από το αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, έρχεται να διώξει το “μαύρο” από τις τηλεοράσεις τους», δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

 

«Η δράση του υπουργείου μας, που αποτελεί εκπλήρωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, αφορά 3.500 “λευκές περιοχές” σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν -δωρεάν και για πάντα- το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και -κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις- των περιφερειακών καναλιών».

 

«Το ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, το “μαύρο” στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών της Περιφέρειας, επιβλήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης, κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea. Αυτό το καθεστώς τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα», τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς διασφαλίζουμε για όλους και με κάθε τρόπο. Η Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη της χώρας ήταν ένα δίκαιο αίτημα και το κάνουμε πράξη».

Advertisement

 

Θετική είναι η ανταπόκριση των εκπροσώπων της περιφέρειας με το μέτρο αυτό καθώς όλοι τους επισημαίνουν ότι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια.

 

ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Από αύριο Δευτέρα η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/25 11:34 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Από αύριο Δευτέρα η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Τηλεοπτικό οδοιπορικό: Οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας - Ανθρώπινες φωνές σε καιρό σύγκρουσης

23/11/25 11:30 πμ

Τηλεοπτικό οδοιπορικό: Οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας – Ανθρώπινες φωνές σε καιρό σύγκρουσης

Σέρρες: Με sms ενημερώνει τους δημότες ο δήμος Σιντικής

23/11/25 11:16 πμ

Σέρρες: Με sms ενημερώνει τους δημότες ο δήμος Σιντικής

Βασίλης Καΐκας, ο βιολόγος με τη δωρεάν ψηφιακή τάξη που ενώνει όλη την Ελλάδα

23/11/25 11:08 πμ

Βασίλης Καΐκας, ο βιολόγος με τη δωρεάν ψηφιακή τάξη που ενώνει όλη την Ελλάδα

Chavales Bougatsa cofee - Χειροποίητη μπουγάτσα Χαβαλές στην Παραλία Οφρυνίου

23/11/25 10:35 πμ

Chavales Bougatsa cofee – Χειροποίητη μπουγάτσα Χαβαλές στην Παραλία Οφρυνίου – video

Θεσσαλονίκη: 22χρονος δηλητηριάστηκε από κατανάλωση σούσι

23/11/25 9:59 πμ

Θεσσαλονίκη: 22χρονος δηλητηριάστηκε από κατανάλωση σούσι

Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση 3,2 δισ. ευρώ για μισθωτούς επαγγελματίες αγρότες και ένστολους

23/11/25 9:53 πμ

Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση 3,2 δισ. ευρώ για μισθωτούς επαγγελματίες αγρότες και ένστολους

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές

23/11/25 9:47 πμ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές

Ένα «σχολείο» αλλιώτικο στο Θεαγένειο - Εκεί όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα

23/11/25 9:35 πμ

Ένα «σχολείο» αλλιώτικο στο Θεαγένειο – Εκεί όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα

Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

22/11/25 2:43 μμ

Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

22/11/25 2:08 μμ

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

22/11/25 1:57 μμ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη