9.5 C
Serres

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΟΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1917-1918

Date:

Εκατόν τριάντα δύο (132) Νεοσουλιώτες έχασαν τη ζωή τους σε καταναγκαστικά έργα της Βουλγαρίας, σε χρονικό διάστημα 16 μηνών, κατά τα έτη1917-1918. Μαζί με χιλιάδες άλλους άνδρες και παιδιά, των περιοχών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, που αιχμαλωτίστηκαν από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής, ήταν και 350, περίπου Νεοσουλιώτες.

Η μνήμη των 132 θανόντων στη Βουλγαρία, τιμήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Νέο Σούλι, σε εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Εμμ. Παππά και το Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Σουλίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου, την οποία ετέλεσαν ο αρχιμανδρίτης π. Νικήτας και ο τοπικός ιερέας π. Γεώργιος, εψάλλη μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των 132 θυμάτων της βουλγαρικής θηριωδίας, ενώ αναγνώστηκαν και τα ονόματά των.

Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο κ. Θεόδ. Στάμος, ενώ λίγο αργότερα στο μνημείο των θυμάτων 1917-1918, ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση, κατατέθηκαν στεφάνια, από τον δήμαρχο Εμμ. Παππά, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, αξιωματικούς του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και από τον πρόεδρο της Δημοτ. Κοινότητας. Τιμές απέδωσε η πολυμελής Φιλαρμονική του Δήμου Εμμ. Παππά.

Ακολούθησε δεξίωση στο Κοινοτικό Κατάστημα.






dscn1153.jpg

dscn1155.jpg
eproodos.gr



 

ΕλλάδαΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΟΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αύριο θα καταβληθούν έκτακτα και τακτικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Αύριο, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα έκτακτα επιδόματα,...

Ντε Γκρες το επίθετο που επέλεξε η τέως βασιλική οικογένεια – Παύλος και Νικόλαος κατέθεσαν αίτηση για ιθαγένεια

Τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατέθεσαν σήμερα αίτηση...

Ηράκλειο: Σε σύγχυση ο 33χρονος που σκότωσε με το Ι.Χ. του την 36χρονη – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του θύματος

Τις προηγούμενες ημέρες ο δράστης είχε νοσηλευτεί με εισαγγελική...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα