Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από το Πάρκο Λόντζας στο Νέο Πετρίτσι, ξεκινά μια υπαίθρια εμπειρία που έχει στόχο να μας φέρει κοντά στο βουνό

Tην Κυριακή (14.12.2025) περπατάμε στα μονοπάτια του Μπέλλες

Epiloges Press

Epiloges Press

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11.12.2025), ο Πολιτιστικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου προσκαλεί τους φίλους της φύσης, της πεζοπορίας και του Μπέλλες σε μια ανοιχτή δράση που έχει στόχο να μας φέρει πιο κοντά στο βουνό που σημάδεψε την ιστορία και τη ζωή της περιοχής μας. 

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025, από το Πάρκο Λόντζας στο Νέο Πετρίτσι, ξεκινά μια υπαίθρια εμπειρία που συνδυάζει την ομορφιά των μονοπατιών με τη χαρά της συμμετοχής και της συντροφικότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού μας θυμίζει κάθε χρόνο την ανάγκη να σεβόμαστε, να αναδεικνύουμε και να προστατεύουμε τα ορεινά οικοσυστήματα. Το Μπέλλες, ένας τόπος γεμάτος ιστορία, μονοπάτια και μυστική ομορφιά, αποτελεί για την τοπική κοινωνία σημείο αναφοράς. Στην καρδιά του χειμώνα, το τοπίο αλλάζει, γίνεται πιο ήσυχο, πιο καθαρό, πιο ανθρώπινο  και προσκαλεί τον επισκέπτη να το γνωρίσει με διαφορετικό βλέμμα.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν δύο πεζοπορικές διαδρομές: 

  • Προς τον Καταρράκτη της Σουλτανίτσας, μια όμορφη διαδρομή 4,5 χλμ με βαθμό δυσκολίας Α΄ – ιδανική και για οικογένειες.
  • και στο απαιτητικό Μονοπάτι των Ξυλοκόπων. Μια  διαδρομή 8 χλμ με βαθμό δυσκολίας Β΄. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν μέσα στο δάσος, να ακούσουν το νερό, να δουν το βουνό από κοντά και να μοιραστούν στιγμές που κάνουν την υπαίθρια ζωή κάτι περισσότερο από απλή δραστηριότητα.

Στο τέλος της διαδρομής ένα ζεστό και χαλαρωτικό ρόφημα θα περιμένει τους συμμετέχοντες. Η Ευαγγελία, γνωστή και ως “βοτανού” (www.evageliaxnouska.wixsite.com), θα ετοιμάσει ένα θερμαντικό τσάι από τα βότανά της, συνοδευμένο από ένα μικρό σνακ. Μια απλή, χειμωνιάτικη φιλοξενία, προσφορά σε όλους όσοι θα σταθούν δίπλα στην προσπάθεια και θα μοιραστούν μαζί μας αυτή την όμορφη ημέρα.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού, όπως θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, και αποτελεί υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα ορεινά τοπία, να τα αξιοποιούμε υπεύθυνα και να τα διατηρούμε ζωντανά για τις επόμενες γενιές.

Advertisement
MEGA

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 στο Πάρκο Λόντζας, στο Νέο Πετρίτσι. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους.

Πληροφορίες : 6976435333


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

31/03/26 4:51 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 3:46 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

31/03/26 3:29 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 3:16 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:55 μμ

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε προετοιμασμένοι για εβδομάδες ακόμα συγκρούσεων στο Ιράν

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

31/03/26 2:41 μμ

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ