Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών.     Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών.

 

 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Στο φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος Φιλαρμονικές Μπάντες, πολυφωνικές Χορωδίες, καθώς και κάθε είδους Ορχήστρες.

Παράλληλη δράση του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale), αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος.

Advertisement
MEGA

Για πληροφορίες και συμμετοχές απευθυνθείτε είτε στα e-mail
[email protected] &
[email protected]
ή στην ιστοσελίδα του Σ.Φ.Χ.Ε. http://philharmonic6.webnode.gr/
καθώς και στη Γραμματεία του Συνδέσμου 6984913987.

Παραστάσεις
Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00
Κυριακή πρωί στις 11.00

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, και γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Χορωδιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βραδιά των Ελλήνων στο Champions League!

28/08/25 1:53 πμ

Η βραδιά των Ελλήνων στο Champions League!

Χατζηβασιλείου από την Κοπεγχάγη για το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη: «Μην ξεχνάτε την κατοχή στην Κύπρο»

28/08/25 1:48 πμ

Χατζηβασιλείου από την Κοπεγχάγη για το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη: «Μην ξεχνάτε την κατοχή στην Κύπρο»

Στ. Παπασταύρου: «Η βαριά κληρονομιά του κ. Τσίπρα είναι η βάναυση ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας»

28/08/25 1:43 πμ

Στ. Παπασταύρου: «Η βαριά κληρονομιά του κ. Τσίπρα είναι η βάναυση ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας»

Κώστας Τσιάρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ - Υψηλές αποζημιώσεις για ευλογιά και ζωοτροφές

28/08/25 1:36 πμ

Κώστας Τσιάρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ – Υψηλές αποζημιώσεις για ευλογιά και ζωοτροφές

Το πειθαρχικό δίκαιο ανάβει φωτιές: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, την απόσυρσή του ζητούν οι εργαζόμενοι

28/08/25 1:27 πμ

Το πειθαρχικό δίκαιο ανάβει φωτιές: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, την απόσυρσή του ζητούν οι εργαζόμενοι

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Βρωμοπούσι Σαλαμίνας - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

28/08/25 1:16 πμ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Βρωμοπούσι Σαλαμίνας

Νέες οδηγίες: Ποια εμβόλια χρειάζονται οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με τους καρδιολόγους

28/08/25 1:13 πμ

Νέες οδηγίες: Ποια εμβόλια χρειάζονται οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με τους καρδιολόγους

Φυτά που δροσίζουν το σπίτι: Οι καλύτερες επιλογές

28/08/25 1:09 πμ

Φυτά που δροσίζουν το σπίτι: Οι καλύτερες επιλογές

Καστοριά – Στέρεψε η κοίτη του Αλιάκμονα

28/08/25 1:06 πμ

Καστοριά – Στέρεψε η κοίτη του Αλιάκμονα

Ν. Κουφοτόλης: "Από το σύνολο των θέσεων στάθμευσης το 5% πρέπει να δοθεί σε ΑμεΑ"- video

27/08/25 8:48 μμ

Ν. Κουφοτόλης: “Από το σύνολο των θέσεων στάθμευσης το 5% πρέπει να δοθεί σε ΑμεΑ”- video

Τιμολόγια ρεύματος: Αναμένονται μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής

28/08/25 1:11 πμ

Τιμολόγια ρεύματος: Αναμένονται μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής

Σέρρες: Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας - video

27/08/25 8:38 μμ

Σέρρες: Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας – video