Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών στην νέα ψηφιακή εποχή (video)Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών είναι ένα σχολείο, που όλοι και όλα ελέγχονται και αξιολογούνται, που συνεργάζονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με τακτικές προγραμματισμένες ενημερώσεις αλλά και ηλεκτρονική παρακολούθηση της προόδου του κάθε μαθητή

 

με 3500 τ.μ. που τηρεί με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλους τους σύγχρονους κανόνες ενεργητικής – παθητικής ασφάλειας και υγιεινής σε έκταση 25 στρεμμάτων σε μία προνομιακή τοποθεσία με θέα

που υπερβάλλει τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας το οποίο όμως ως ελάχιστο πρόγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα

που ενισχύει το πρόγραμμα των βασικών μαθημάτων με πρόσθετες ώρες διδασκαλίας

στο οποίο οι μαθητές του αποκτούν πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ


στο οποίο οι μαθητές του αποκτούν τα ξενόγλωσσα πτυχία

που δίνει την δυνατότητα απογευματινής ενισχυτικής διδασκαλίας ακόμη και κατ΄άτομο

που δίνει τη δυνατότητα μιας δίωρης εβδομαδιαίας αθλητικής ή πολιτιστικής δραστηριότητας στους μαθητές του Γυμνασίου

με σχολικό περιβάλλον ασφάλειας και φροντίδας για το κάθε παιδί χωριστά σε συνεργασία με τον ψυχολόγο που διαθέτει

με ολοκληρωμένη διδασκαλία που θα καθιστά περιττή κάθε εξωσχολική βοήθεια για τους μαθητές που αξιοποιούν όλες τις δυνατότητές του.

που αντιμετωπίζει κάθε παιδί ως ξεχωριστή οντότητα

που δίνει έμφαση όχι μόνο στην παροχή γνώσης αλλά και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας

που συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης για τον σχεδιασμό της 17ης σχολικής χρονιάς

στο οποίο ο μαθητής αποκτά ουσιαστική μόρφωση, καλλιεργείται ο πολιτισμός,
διδάσκεται ο αλληλοσεβασμός, αναπτύσσεται η δημιουργική σκέψη με πλήρη αξιοποίηση της πρωινής διδασκαλίας

που εξοικονομεί στους μαθητές του ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα

κάνει πράξη τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης της εργασιακής προσωπικότητας στην Α Λυκείου για την σωστή επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών.

Μια ταμπλέτα σε κάθε μαθητή… Ένας διαδραστικός πίνακας σε κάθε αίθουσα και μαθήματα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί!

Το Αριστοτέλειο στη νέα ψηφιακή εποχή. Τολμούμε και Πρωτοπορούμε.

Εξοπλίσαμε τις τάξεις μας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Δημιουργήσαμε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό.

Λειτουργούμε πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης.

Εκμηδενίσαμε το βάρος της σχολικής τσάντας.

Δημιουργήσαμε εμπλουτισμένα ψηφιακά βιβλία.

Μετατρέπουμε τη μάθηση σε δημιουργικό παιχνίδι.

Εναρμονιζόμαστε στη νέα ψηφιακή εποχή.

Προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Δημιουργήσαμε πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Η ταμπλέτα δεν ανταγωνίζεται τους υπάρχοντες τρόπους διδασκαλίας αλλά τους συμπληρώνει

Εντρυφούμε στις νέες τεχνολογίες.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων με εντολή της πολιτείας οι πρώτες κινήσεις που κάναμε στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο:

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που συνδύασε τα εργαλεία Microsoft Teams και OneNote, ώστε μέσα σε τρεις ημέρες να παρέχει αποτελεσματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση – πρώτα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια για τους μαθητές των άλλων τάξεων – έτσι ώστε λειτούργησε σαν να βρίσκονται οι μαθητές και οι διδάσκοντες μέσα στην αίθουσα.

Στην άμεση εναρμόνιση του σχολείου μας στις νέες συνθήκες της πανδημίας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι εδώ και 5 χρόνια λειτουργούμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ψηφιακής τάξης για το γυμνάσιο. ‘Ένα πρόγραμμα που προετοιμάζει μαθητές και καθηγητές στις ψηφιακές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Έτσι, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος χρόνος για τους μαθητές μας αλλά και τους καθηγητές ώστε να προσαρμοστούνε στην τηλεκπαίδευση.

Στα ιδιωτικά σχολεία και στους διδάσκοντες καθηγητές αυτών δεν δόθηκε οικονομική ενίσχυση λόγω της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των.
Τα ιδιωτικά σχολεία δεν έτυχαν καμίας οικονομικής στήριξης από την πολιτεία όλο αυτό το διάστημα. Ούτε το διδακτικό προσωπικό έλαβε κάποιο επίδομα όπως έχει δοθεί σε άλλους εργαζόμενους.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων, άλλα και όλα τα υπόλοιπα έξοδα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού προέρχονται αποκλειστικά από τα δίδακτρα των οικογενειών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αντάλλαγμα αυτής της εμπιστοσύνης τους, συνεχίσαμε απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό μας έργο.

Το ποσοστό των μαθητών που ήρθε στο Αριστοτέλειο για τα δια ζώσης μαθήματα.

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέστεψαν στα σχολεία από τη Δευτέρα 11 Μαΐου με συμμετοχή που πλησίασε το 90%.

Το ποσοστό συμμετοχής για τους υπόλοιπους μαθητές (από Α΄ Γυμνασίου μέχρι Β΄ Λυκείου) που ξεκίνησαν τα μαθήματα στο σχολείο πλησίασε το 80%.

Οι μαθητές του σχολείου που αποφάσισαν να μη παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης μπόρεσαν να τα παρακολουθήσουν από το σπίτι τους.

Δώσαμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να παρακολουθούν αλλά και να συμμετέχουν στα καθημερινά τους μαθήματα με τη μέθοδο που έχουμε ακολουθήσει όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά. Μπορούσαν να παρακολουθούν την ίδια στιγμή όσα γράφονται στον πίνακα τα οποία αποθηκεύονταν αυτόματα στον δικό τους υπολογιστή ή στο τάμπλετ, μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις, ή να παρεμβαίνουν στο μάθημα με τις δικές τους τοποθετήσεις, και όλα αυτά ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Η μέθοδος που ακολουθούμε σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα και δεν χρησιμοποιεί κάμερα.

Ιδιαιτερότητες στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο που βοηθούν στην καλύτερη προφύλαξη των μαθητών.

Οι εξώπορτες και οι πόρτες ασφαλείας (είναι αντικριστές) και παραμένουν ανοικτές όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Στα διαλείμματα οι μαθητές βγαίνουν στον προαύλιο χώρο μας που είναι μια έκταση 25 στρεμμάτων.

Οι υπεύθυνοι καθαριότητας, συνεχώς με ειδικό υγρό, απολυμαίνουν επιφάνειες (πόμολα κτλ.).

Το σχολείο έχει προμηθευτεί απολυμαντικές συσκευές με υγρό για να απολυμαίνουν τα χέρια τους οι μαθητές και το προσωπικό, ειδικές μάσκες, γάντια.

Το σχολείο προμηθεύτηκε συσκευές ανέπαφης θερμομέτρησης

Οι εγκαταστάσεις του σχολείου μας είναι τέτοιες που επιτρέπουν το σωστό και άμεσο εξαερισμό των εσωτερικών χώρων (οι διάδρομοι είναι χώροι με διαμπερή αερισμό, ενώ η μια πλευρά των αιθουσών αποτελείται μόνο από παράθυρα και η πόρτα βρίσκεται πάντα στην απέναντι πλευρά).

Γενικά:

Θεωρούμε ότι δεν κάνουμε και δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους μαθητές μας.

Σταθήκαμε, στεκόμαστε και θα σταθούμε κοντά στους μαθητές μας σε όλες τις στιγμές εύκολες και δύσκολες. Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία στο πανελλήνιο (δημόσια και ιδιωτικά) που δεν λυπηθήκανε τις αμέτρητες ώρες δουλειάς ώστε οι μαθητές μας να κάνουν τα μαθήματα τους με τρόπο που να απέχει όσο το δυνατό λιγότερο από τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Τιμούμε την εμπιστοσύνη όλων των οικογενειών επέλεξαν το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο για τα παιδιά τους.

Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, όχι μόνο να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας, αλλά οι ώρες αυτές να είναι πιο ουσιαστικές για την καλύτερη παιδεία των παιδιών.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *