Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα ανταπόδοσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως υπήρξε ενημέρωση των ΗΠΑ εκ των προτέρων σχετικά με την επιχείρηση αυτή. ... Περισσότερα

Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα στο Ιράν, σύμφωνα με ΜΜΕ - Ιράν: Καταρρίφθηκαν drones, δεν έγινε πυραυλική επίθεση

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα ανταπόδοσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως υπήρξε ενημέρωση των ΗΠΑ εκ των προτέρων σχετικά με την επιχείρηση αυτή.

Advertisement
 

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Δεν έγινε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Ιράν -ο οποίος δεν κατονομάζεται- το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα.

ABC News

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Καταρρίφθηκαν drones, αλλά δεν έχει γίνει «επίθεση με πυραύλους ως τώρα»

Αρκετά drones «καταρρίφθηκαν» από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον «μέχρι στιγμής», δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος.

«Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Σε λαθεμένο συναγερμό οφειλόταν το ότι ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι σειρήνες που ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ οφείλονταν σε λαθεμένο συναγερμό, εν μέσω των ακόμη ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών περί εκρήξεων στο Ιράν οφειλόμενων σε δική του επιχείρηση ανταπόδοσης.

Αναστολή των πτήσεων από και προς την Τεχεράνη και άλλες πόλεις

Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το Ιράν ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνά του

Το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι εμπορικές πτήσεις ανεστάλησαν σε πολλά ιρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MEHR, επικαλούμενο τις αερολιμενικές αρχές.

Από τον στρατό του Ισραήλ «κανένα σχόλιο προς το παρόν»

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει «κανένα» σχόλιο να κάνει «προς το παρόν» σχετικά με τις πληροφορίες περί «ισχυρών εκρήξεων» στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν.

Advertisement
MEGA

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Το Ισραήλ διεμήνυσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το πρωί πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ.

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις κοντά στην Ισφαχάν είναι «απόλυτα ασφαλείς»

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, είναι «απόλυτα ασφαλείς», διαβεβαίωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην περιοχή αυτή.

«Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λαθεμένες», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» του.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 3ο Κουδούνι Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «χτυπάει» φέτος σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς

07/10/25 3:01 μμ

Το 3ο Κουδούνι Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «χτυπάει» φέτος σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς

Σέρρες: Μία νεκρή και δυο τραυματίες μετά από σύγκρουση δύο ΙΧ

07/10/25 1:11 μμ

Σέρρες: Μία νεκρή και δυο τραυματίες μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκίνητων

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση οι δυο πλευρές προς μια διαρκή εκεχειρία»

07/10/25 12:55 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να ενεργήσουν με θάρρος και αυτοσυγκράτηση οι δυο πλευρές προς μια διαρκή εκεχειρία»

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες 0,76% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο

07/10/25 12:51 μμ

ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες 0,76% οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο

Νέο είδος δηλητηριώδους βατράχου ανακαλύφθηκε στην περουβιανή Αμαζονία

07/10/25 12:46 μμ

Νέο είδος δηλητηριώδους βατράχου ανακαλύφθηκε στην περουβιανή Αμαζονία

Ντοματόσουπα με κοφτό μακαρονάκι και τυρί

07/10/25 12:15 μμ

Ντοματόσουπα με κοφτό μακαρονάκι και τυρί

Ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου

07/10/25 12:06 μμ

Ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση «Η Παναγία των Παρισίων: η συναρπαστική περιπέτεια της αποκατάστασης»

07/10/25 12:04 μμ

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση «Η Παναγία των Παρισίων: η συναρπαστική περιπέτεια της αποκατάστασης»

Ισλαχανέ, παράδειγμα ανθεκτικότητας και συνύπαρξης λαών

07/10/25 12:02 μμ

Ισλαχανέ, παράδειγμα ανθεκτικότητας και συνύπαρξης λαών

Ο καγκελάριος Φρ.Μερτς προειδοποιεί για «νέο κύμα αντισημιτισμού» και καλεί τους πολίτες να δείξουν αλληλεγγύη στους Εβραίους

07/10/25 12:01 μμ

Ο καγκελάριος Φρ.Μερτς προειδοποιεί για «νέο κύμα αντισημιτισμού» και καλεί τους πολίτες να δείξουν αλληλεγγύη

«#Ζήτω η Νεολαία»: 10η συνεχόμενη νύχτα κινητοποιήσεων στο Μαρόκο

07/10/25 11:59 πμ

«#Ζήτω η Νεολαία»: 10η συνεχόμενη νύχτα κινητοποιήσεων στο Μαρόκο

Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ: «H βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ισότητα των φύλων»

07/10/25 11:57 πμ

Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ: «H βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ισότητα των φύλων»