Η ανάπτυξη μιας ρουτίνας περιποίησης για την επιδερμίδα σας είναι μια πολύ σημαντική και, ταυτόχρονα, εξουθενωτική διαδικασία. Με τόσες πολλές κρέμες, ορούς και τονωτικά στην αγορά μπορεί να νομίζετε ότι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Η ανάπτυξη μιας ρουτίνας περιποίησης για την επιδερμίδα σας είναι μια πολύ σημαντική και, ταυτόχρονα, εξουθενωτική διαδικασία. Με τόσες πολλές κρέμες, ορούς και τονωτικά στην αγορά μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για σπαζοκεφαλιά προσπαθώντας να βρείτε τα προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Και να βεβαιωθείτε ότι τα εφαρμόζετε με τη σωστή σειρά και τη σωστή ώρα της ημέρας.

Advertisement
 

Αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση. Επιπλέον, καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες για το πώς να φροντίζουμε καλύτερα το δέρμα μας, πολλές από τις συνήθειες που μάθαμε νωρίτερα στο ταξίδι της περιποίησης του δέρματός μας πρέπει να ανανεωθούν.

Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες ημέρας και νυκτός

Αν θέλετε, λοιπόν, πραγματικά να ασχοληθείτε σοβαρά με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι μάλλον καιρός να αρχίσετε να διαφοροποιείτε την ενυδατική σας κρέμα ημέρας και νύχτας. Αν και μπορεί να διστάζετε να προσθέσετε το επιπλέον βήμα, οι δύο τύποι ενυδατικών εξυπηρετούν πολύ διαφορετικούς σκοπούς και μπορούν να έχουν θετικό συνολικό αποτέλεσμα στη ρουτίνα σας, αν χρησιμοποιούνται σωστά.

Η δερματολόγος Jessica Wu με έδρα το Λος Άντζελες μίλησε στο Byrdie και εξήγησε ότι εκτός από το ότι έχουν δείκτη προστασίας κατά των βλαβερών ακτινοβολιών του ήλιου (SPF) που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον ήλιο, οι ενυδατικές κρέμες ημέρας τείνουν, επίσης, να είναι πιο ελαφριές, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας χωρίς να αισθάνεστε την επιδερμίδα σας λιπαρή ή να σας δημιουργείται η εντύπωση ότι γυαλίζει.

Όσον αφορά τις ενυδατικές κρέμες νυκτός, η Wu λέει ότι αυτές οι φόρμουλες είναι γενικά φτιαγμένες για να έχουν πιο πλούσια αίσθηση και λογικά δεν έχουν SPF. Μπορεί, επίσης, να περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλες, οι οποίες βοηθούν στη διόγκωση του δέρματος, καθώς και γλυκολικό οξύ. Αυτά τα δύο συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος αν εκτεθούν στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους, γι’ αυτό και λειτουργούν καλύτερα σε νυχτερινές φόρμουλες.

«Πολλοί από τους ασθενείς μου προτιμούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά προϊόντα για την ημέρα και τη νύχτα, επειδή θέλουν τα οφέλη των διαφορετικών συστατικών. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί μια αντιοξειδωτική ενυδατική κρέμα το πρωί και ένα προϊόν με ρετινοειδή το βράδυ», καταλήγει η Wu.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας