Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε  στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών στο πλαίσιο του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε  στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών στο πλαίσιο του έργου διατοπικής συνεργασίας «ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ», το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Υπομέτρου 19.3 των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ν. Καβάλας, Ν. Δράμας και Ν. Σερρών και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 285.000,00 ευρώ.

Advertisement
 

Συντονιστής εταίρος του Έργου είναι η  Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. και υλοποιείται με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής ανάμεσα στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Αμφίπολης.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την επίσημη έναρξη του συμμετοχικού σχεδιασμού που επιδιώκουν οι εταίροι. Θα ακολουθήσει πλήθος συναντήσεων με όλους τους φορείς της περιοχής, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. 

Advertisement
ΔΕΗ

Στην εν  λόγω πρώτη συνάντηση της 18 Απριλίου 2022 παρίσταντο  όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής ενδιαφέροντος, των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών, ήτοι οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Σερρών και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Αμφίπολης.  Τους καλεσμένους υποδέχθηκε  ο Γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου CLLD/LEADER, κος Μιχάλης Σκορδάς.

Advertisement

Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκαν  οι ενέργειες και οι δράσεις αλλά και η στόχευση του έργου για τη δημιουργία του κοινού Φορέα Διαχείρισης του «ΠΑΡΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ». Για το έργο μίλησαν  Δρ Νικόλαος Θωμαΐδης, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καβάλας, ο κος Μανόλης Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας και η κα Ελένη Τριανταφύλλου, Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Σερρών. 

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις απόψεις τους  επί των δράσεων του έργου αλλά και της βιωσιμότητάς του, που είναι και ο απώτερος σκοπός του έργου έχοντας καθοριστική συμβολή στην περαιτέρω υλοποίησή του καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν . 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο