Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF) που θα διεξαχθεί στις 3 -11 Ιουνίου 2023.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας θα παρουσιαστεί μία επιλογή προγράμματος από τις βραβευμένες ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού του DISFF 2022, στο Eπίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του LAGFF. Aνάμεσα στις επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες, συγκαταλέγεται το 5 pm seaside του Valentin Stejskal, του μεγάλου περσινού νικητή στη Δράμα (Χρυσός Διόνυσος).

Advertisement

Το Φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο με ένα πλούσιο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να δώσει στους αμερικανούς σινεφίλ μια καλή γεύση της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής. Θυμίζουμε πως το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην καρδιά του Los Angeles  παρουσιάζει νέα έργα ελλήνων κινηματογραφιστών εδώ και 16 χρόνια. Θα προβληθούν ταινίες μικρού και μεγάλους μήκους όλων των ειδών (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation).

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Los Angeles Greek Film Festival

Το πρόγραμμα του φετινού LAGFF περιλαμβάνει ακόμα, ένα session Cinematherapy, το πρωτοπόρο πρόγραμμα κινηματογραφοθεραπείας της Ντενίς Νικολάκου, που αυτή τη φορά επέλεξε ως βάση συζήτησης και ανάλυσης το Toxic Magnus του Νάσου Γκατζούλη. Η ταινία πέρυσι απέσπασε το βραβείο ντοκιμαντέρ στη Δράμα. Ο Ν.Γκατζούλης εργάζεται στο Λος Άντζελες ως σκηνοθέτης και μοντέρ.

Advertisement
MEGA

Επιπλέον, το Φεστιβάλ θα προσφέρει ένα fellowship για το α’ βραβείο του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας 2022, που απέσπασαν η Δέσποινα Μαυρίδου και η παραγωγός της Καλλιόπη Αραμπατζή για την ταινία τους Τσουλάκια.  

To fellowship αυτό (κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού και της διαμονής στο Φεστιβάλ, προβολή της ταινίας στο LAGFF και στο Loyola Marymount University και μια σειρά από ξεναγήσεις και δράσεις για τις επιλεχθείσες) απονέμεται για πρώτη φορά φέτος από το LAGFF και το Global Greek Film Initiative, μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση των πολιτισμικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Eλληνικής Διασποράς. Θεσμοθετείται στο εξής με στόχο την ενθάρρυνση και δικτύωση πολλά υποσχόμενων σπουδαστών με προοπτικές για μια σημαντική εξέλιξη στον χώρο των οπτικοακουστικών και σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο φεστιβάλ και του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.   

Στη φετινή διοργάνωση άλλωστε του Los Angeles Greek Film Festival,  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης, και o καθηγητής σεναρίου Παναγιώτης Ιωσηφέλης, επικεφαλής προγράμματος του νέου, φιλόδοξου Εθνικού Σπουδαστικού Τμήματος του DISFF, θα συμμετάσχουν ως guest panelists στο  “Discovery Days”, το τμήμα Industry του Φεστιβάλ που στόχο έχει να χτίσει γέφυρες μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού ανεξάρτητου σινεμά, μέσα από ένα εργαστήρι ανάπτυξης (σενάριo, pitching) που περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, μάστερκλας και άλλες δράσεις.    

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Los Angeles Greek Film Festival

Όπως σημειώνει ο Άρης Κατοπόδης, διευθυντής  του LAGFF  “η συνεργασία του LAGFF με το ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας σηματοδοτεί την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τα δύο φεστιβάλ. Το πρόγραμμα DRAMA FESTIVAL IS TRAVELLING φτάνει τώρα στις όχθες του Ειρηνικού, στο Λος Άντζελες. Η μακρόχρονη σχέση του LAGFF με το DISFF ωριμάζει και επισημοποιείται. Οι βραβευμένες ταινίες της Δράμας θα έχουν πάντα μια θέση στο LAGFF και το LAGFF μια αμεσότερη σχέση με όλους τους δημιουργούς στις αρχές του ταξιδιού τους».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video