Άλλη μια ελπιδοφόρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της ΔΕΥΑΣ, αυτή την φορά με μαθητές της Δ΄ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών μάς επιτρέπει να ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άλλη μια ελπιδοφόρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της ΔΕΥΑΣ, αυτή την φορά με μαθητές της Δ΄ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι οι αυριανοί πολίτες θα διαθέτουν την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα όπως η εξοικονόμηση νερού.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χρύσας Στρίγκα και της μουσικού Λέττας Αμπατζή και με την υποστήριξη της ΔΕΥΑΣ, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, ετοίμασαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το ποτάμι που αρρώστησε».

Η παράσταση πραγματεύεται τη μεγάλη σημασία του νερού και του περιβάλλοντος στη διατήρηση και την εξέλιξη της ζωής και προειδοποιεί πως η απώλειά τους θα μας οδηγήσει στον αφανισμό!

Οι συντελεστές της παράστασης συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Κωνσταντίνο Στρίκα και τις δύο εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τη ΔΕΥΑΣ και παρέδωσαν στον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο DVD με τη θεατρική παράσταση.

Παράλληλα, τοιχοκόλλησαν ζωγραφιές με μηνύματα για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια απόλαυσαν στο προαύλιο ΔΕΥΑΣ το κέρασμα που τους προσφέρθηκε.

Στο θεατρικό έργο “το ποτάμι που αρρώστησε” έγινε καλά χάρη στο μαγικό φίλτρο των νεράιδων. Το ηθικό δίδαγμα, όμως, είναι πως δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα και ξόρκια παρά μόνο άνθρωποι, που αν αγαπούν το περιβάλλον μπορούν να δημιουργήσουν ένα μέλλον καλύτερο, παραμυθένιο, μοναδικό, όπως μας εξιστορούν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Κάποιες φορές ίσως πρέπει να το ακούσουμε από παιδικά χείλη για να αντιληφθούμε την απλότητα αλλά και την σπουδαιότητα καθημερινών πράξεων για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος. Για την προστασία της ζωής!

Όσο για το μαγικό φίλτρο που παρασκεύασαν οι νεράιδες για να σώσουν το ποτάμι θα σας αποκαλύψουμε την σύνθεσή του και είναι σίγουρο πως και εσείς κάποιο «συστατικό» το διαθέτετε…!

Μαγικό φίλτρο

Μία δόση Βιολογικό Καθαρισμό

Μία δόση οξυγόνο

Μια δόση ανακύκλωση

Μία δόση αγάπη για τη φύση

Μία δόση μείωση της άντλησης του νερού.

Μία δόση οικονομία στο νερό

Μία δόση μείωση φυτοφαρμάκων

Μία δόση μείωση λιπασμάτων

Μία δόση μείωση αστικών αποβλήτων

Μία δόση μείωση βιομηχανικών αποβλήτων

«Μπορούμε τον κόσμο να αλλάξουμε. Την φύση καθάρια να φτιάξουμε. Να είναι η θάλασσα γαλάζια καθαρή» διαμηνύουν οι μαθητές και έχουμε κάθε λόγο να τους πιστέψουμε!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής