Όπως ανακοινώθηκε από τις  06:00 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Όπως ανακοινώθηκε από τις  06:00 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό, ενω επιβάλλεται η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες (ΚΝ95) είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Advertisement
 

Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα όπως ανακοινωθήκε από τις  06:00 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό,ε νω επιβάλλεται η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες (ΚΝ95) είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πώς μπορείτε να κάνετε ένσταση

Σε περίπτωση που σας επιβληθεί πρόστιμο και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας. Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται  στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Οι αντιρρήσεις του ελεγχόμενου πολίτη ή καταστηματάρχη, υποβάλλονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής στην οποία ανήκει το όργανο (Aστυνομία, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό), σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία. Εάν η ένσταση έχει γίνει στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας επί των αντιρρήσεων εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Όταν η ένσταση γίνεται σε πρόστιμο που έχει υποβληθεί από την Αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία ή το λιμενικό, τότε συγκροτείται τριμελής επιτροπή η οποία εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει.

Σε περίπτωση που οι ενστάσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το πρόστιμο.

Τι γίνεται εάν δεν πληρώσετε το πρόστιμο

Advertisement
Family Kitchen

Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη και αντιμετωπίζεται πλέον ως φορολογική απειλή. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως εάν ο παραβάτης δεν αποπληρώσει το πρόστιμο, η εφορία μπορεί να προβεί στις κινήσεις, που προβαίνει για τις φορολογικές οφειλές, δηλαδή κατασχέσεις ή συμψηφισμό με ενδεχόμενη επιστροφή φόρου.

Πού και πώς πληρώνουμε τα πρόστιμα

Όταν επιβάλλεται πρόστιμο, τότε καταχωρούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία του παραβάτη, ο Α.Φ.Μ. και ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου, περιγράφεται η διαπιστωθείσα παράβαση και αναγράφεται το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Σε περίπτωση που κάνετε ένσταση και απορριφθεί, τότε εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό που σας επιβλήθηκε, με πέντε τρόπους:

Mέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται
Aπευθείας από την ιστοσελίδα  https://www.gsis.gr/ e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο/Οριζόντια παράβολα)
Aπό τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
Aπό τις Τράπεζες
Aπό τη Δ.Ο.Υ.

Πηγή skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

17/11/25 9:30 μμ

Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

17/11/25 9:26 μμ

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη

17/11/25 9:19 μμ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη

Θεσσαλονίκη: Η διάβρωση «εξαφανίζει» παραλίες του Θερμαϊκού

17/11/25 9:15 μμ

Θεσσαλονίκη: Η διάβρωση «εξαφανίζει» παραλίες του Θερμαϊκού

Πορεία για την 52η ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου

17/11/25 9:09 μμ

Πορεία για την 52η ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου

Χοιρινές μπιζόλες αλά κρεμ

17/11/25 9:05 μμ

Χοιρινές μπιζόλες αλά κρεμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

17/11/25 8:57 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία η πορεία του Πολυτεχνείου

17/11/25 8:53 μμ

Ολοκληρώθηκε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία η πορεία του Πολυτεχνείου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μέγαρο Μαξίμου

17/11/25 8:50 μμ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μέγαρο Μαξίμου

Η Παρί Σεν Ζερμέν αξιώνει 240 εκατομμύρια ευρώ από τον Μπαπέ

17/11/25 8:44 μμ

Η Παρί Σεν Ζερμέν αξιώνει 240 εκατομμύρια ευρώ από τον Μπαπέ

Ισημερινός: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

17/11/25 8:41 μμ

Ισημερινός: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Αποκατάσταση μετά τον Μαραθώνιο Αθηνών

17/11/25 8:39 μμ

Αποκατάσταση μετά τον Μαραθώνιο Αθηνών