Τουρίστρια εντόπισε ανήλικη να προσπαθεί να της κλέψει την τσάντα και αντέδρασε άμεσα, αρπάζοντάς την από την κοτσίδα για να μην ξεφύγει

Δείτε βίντεο: Τουρίστρια στη Βενετία έπιασε 14χρονη κλέφτρα πορτοφολιών - Την κρατούσε από τα μαλλιά μέχρι να τη συλλάβει η αστυνομία

Epiloges Press

Epiloges Press

Περαστικοί κάλεσαν τελικά την αστυνομία, όμως πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, η 14χρονη προσπάθησε να ξεφύγει χρησιμοποιώντας το κινητό της ως όπλο, χτυπώντας την τουρίστρια στο κεφάλι

Advertisement
 

Ένα περιστατικό έντασης εκτυλίχθηκε στη Βενετία, όταν Αμερικανίδα τουρίστρια εντόπισε μια ανήλικη να προσπαθεί να της κλέψει την τσάντα και αντέδρασε άμεσα, αρπάζοντάς την από την κοτσίδα για να μην της ξεφύγει. Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη, στην περιοχή Santa Maria del Giglio, μπροστά σε πλήθος περαστικών.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, η τουρίστρια φαίνεται να τραβάει την 14χρονη έξω από το πλήθος, λέγοντάς της: «Μου έκλεψες το πορτοφόλι με το διαβατήριό μου μέσα. Δεν θα ξεφύγεις. Δεν θα σταματήσω, μικρή. Δεν θα ξεφύγεις». Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η γυναίκα είδε το κορίτσι να βάζει στην τσάντα του το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρήματα και το διαβατήριό της, και ενστικτωδώς αντέδρασε.

Καθώς η ανήλικη αντιστεκόταν και φώναζε, η Αμερικανίδα την κρατούσε σφιχτά, ενώ όταν εμφανίστηκε μια δεύτερη κοπέλα που φέρεται να ήταν συνεργός και απείλησε να καλέσει την αστυνομία, η τουρίστρια απάντησε: «Ας καλέσουμε την αστυνομία και ίσως πάρω πίσω το διαβατήριό μου».

Περαστικοί κάλεσαν τελικά την αστυνομία, όμως πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, η 14χρονη προσπάθησε να ξεφύγει χρησιμοποιώντας το κινητό της ως όπλο, χτυπώντας την τουρίστρια στο κεφάλι. Ένα από τα χτυπήματα προκάλεσε αιμορραγία στον κρόταφο της γυναίκας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια από διασώστες.

Οι δύο ανήλικες, παρά την αντίσταση που προέβαλαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή προτού αφεθούν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, επέστρεψαν στους δρόμους μόλις δύο ημέρες αργότερα.

Advertisement

Το βίντεο με την αντίδραση της τουρίστριας έγινε γρήγορα viral στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να τη χειροκροτούν για την αποφασιστικότητά της. «Πολύ καλή δουλειά, κυρία. Κρατήστε σφιχτά την αλογοουρά μέχρι να έρθει η αστυνομία. Και αναγκάστε τους να αδειάσουν τις τσάντες και τα παντελόνια τους», έγραψε χαρακτηριστικά ένας σχολιαστής.

Οι αρχές στη Βενετία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς συμμορίες στρατολογούν ολοένα και περισσότερα παιδιά ώστε να τα χρησιμοποιούν ως πορτοφολάδες, εκμεταλλευόμενοι τα νομικά κενά. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι τουρίστες – θύματα κλοπών – δεν επιστρέφουν για να καταθέσουν στα δικαστήρια, οδηγεί σε ελάχιστες καταδίκες. «Υπάρχουν πλέον περισσότερες γυναίκες πορτοφολάδες, που έρχονται στην πόλη προσελκύοντας από μια φούσκα νομικής ατιμωρησίας…», δήλωσε ο υποδιευθυντής της τοπικής αστυνομίας Gianni Franzoi, εξηγώντας ότι συχνά οι υποθέσεις καταρρέουν λόγω έλλειψης παρουσίας των παθόντων στη δίκη.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, ζητά αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, ώστε οι αρχές να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες δίωξης: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κανονικοποίηση εγκλημάτων που βλάπτουν καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων και την εικόνα της πόλης».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της οργάνωσης Cittadini Non Distratti, Μόνικα Πόλι, καταγγέλλει ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά κάτω των 13 ετών, συχνά κορίτσια, εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές. Όπως τονίζει, ο στόχος τους είναι να προστατεύσουν τις πιο ευάλωτες ομάδες, κυρίως ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, που αποτελούν τα συνηθέστερα θύματα.

ΠΗΓΉ Protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

05/12/25 11:30 μμ

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

05/12/25 11:28 μμ

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

05/12/25 11:27 μμ

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει σήμερα 6 Δεκέμβριου

05/12/25 8:18 μμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει 6 Δεκέμβριου

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

05/12/25 11:31 μμ

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

05/12/25 11:26 μμ

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

05/12/25 11:24 μμ

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

05/12/25 11:23 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

05/12/25 11:22 μμ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

05/12/25 11:20 μμ

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων...Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

05/12/25 11:19 μμ

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων…Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία

05/12/25 8:09 μμ

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία

Σχολιάστε

4 × 3 =